Данас, 3. априла 2019. године почели су радови на изградњи кружне раскрснице код Паласа.

Средства за изградњу у износу од 459.808 КМ обезбиједило је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“.

Локацију су обишли директор путева Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић, начелник општине Младен Крекић са сарадницима, предсједник Скупштине Синиша Никић и директори јавних установа.

„Путеви Републике Српске граде по читавој Републици Српској. Данас смо у Модричи. Желим да истакнем добру сарадњу са Општином која је урадила комплетну пројектну документацију и ријешила имовинско – правне односе. Ми финансирамо изградњу у износу око 460.000 КМ. Раскрсница ће с једне стране повезивати Модричу и Градачац, с друге стране Модричу и Добој, као и Таревачку улицу. Обезбиједиће се већа безбиједност учесника у саобраћају.  Апелујем на грађане Модриче да буду стрпљиви у току извођења радова јер ће након тога добити бржу и боље организовану раскрсницу“, изјавио је Ненад Нешић, директор путева Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“.

Општина Модрича је ријешила имовинско – правне односе и обезбиједила пројектну документацију.

„Задовољство ми је да данас заједно са директором „Путева РС“ озваничимо почетак радова на изградњи нове кружне раскрснице у Модричи.  Ово је раскрсница на којој су се дешавали и многи удеси а изградњом нове то ће се смањити. Ми смо завршили све активности које смо по договору били у обавези, а то су експропријација земљишта и пројектна документација. Грађане молим за стрпљење јер ће дио улице  од ОШ „Свети Сава“ до семафора бити затворен, а  саобраћај  преусмјерен према жељезничкој станици. Раскрсница ће бити отворена за возила која се крећу према Таревцима, Врањаку, Копривни и новом насељу. Након 90 дана добићемо прекрасан кружни ток који ће за нас значити много“, истакао је начелник Крекић.

Рок за завршетак радова је 90 радних дана.

Извођач радова  „МГ Минд“ д.о.о.