Полагањем вијенаца испред Споменика погинулим жртавама фашистичког терора у Модричи обиљежен је  9.мај, Дан побједе над фашизмом. У име Општине Модрича вијенце су положили замјеник начелника Никола Савић и начелница одјељења за борачко – инвалидску заштиту и опште послове Боса Новаковић, предсједник и потпредсједник Скупштине општине Синиша Никић и Велибор Цвијић,  преставници Субнор-а, Општинске борачке организације, ветерана рата, ратних заробљеника и логораша, републичких органа, јавних установа и предузећа општине Модрича, делегација Удружења пензионера Модрича и Црвеног крста. Бројни грађани Модриче присуствовали су полагању вијенаца и одали почаст погинулим жртвама фашистичког терора.


Магистар историје Ђорђе Нијемчевић у име Начелника општине и Скупштине општине Модрича поздравио је присутне  и послао поруку мира свима који обиљежавају Дан побједе над фашизмом. Нагласио  је да је Модрича град дубоке слободарске традиције која је дала значајан допринос у антифашистичкој борби.

„Основна порука је да се сјетимо страдања и да одамо почаст онима који су пали у борби за слободу да би смо ми данас живјели у миру.  Наша традиција је да слободу коју смо добили бранимо, чувамо и његујемо.  У току другог свјетског рата општина Модрича је имала око 950 бораца. У то вријеме према броју становника то је један значајан допринос. Нажалост 228 бораца је погинуло.“, изјавио је Ђорђе Нијемчевић.

На крају се захвалио свим грађанима Модриче који су дошли на обиљежавање седамдесет друге годишњице Побједе над фашизмом.