У мјесним заједницама Дуго Поље и Ботајица, 08. јуна 2017. године освештане су и пуштене у саобраћај новоасфалтиране дионице пута у засеоцима Маџаревац и Ботајичка Ријека.

Догађају су присуствовали начелник општине Младен Крекић са сарадницима, одборници Скупштине општине Модрича и грађани.

Путеве је освештао мјесни свештеник Жељко Матић.

 „Ово је примјер шта се све може урадити када су људи сложни. На ова два путна правца  у задњих шест година асфалтирано је око 8,5 километара пута. Уз упорност мјештана,  помоћ других људи и Општине урађен је велики посао. Осјети се велико задовољство мјештана. Овакви инфраструктурни пројекти се радe због ових и будући генерација, те да се одржи живот на селу“, истакао је начелник Крекић.

Дужина асфалтиране дионице у засеоку Маџаревац је 950 метара а ширина асфалта 2,60 метара. Вриједност радова је 46.560,00 КМ,  од чега је 50% учешће мјештана а 50 % учешће општине Модрича.

„Овај пут спаја двије мјесне заједнице, Ботајицу и Дуго Поље. Шест година смо радили ову дионицу.  У почетку је све дјеловало немогуће али уз пуно воље и уз помоћ општине Модрича успјели смо. Пресрећан сам, као и сви мјештани ове двије мјесне заједнице“, рекао је један од мјештана из овог засеока.

У Ботајичкој Ријеци асфалтирано је 500 метара пута, ширине  асфалта 3 метра. Вриједност радова је 27.729,00 КМ,  од чега је 50% учешће мјештана а 50 % учешће општине Модрича. Извођач радова је  ДОО „Балегем“ Градачац.

„Овај пут је за мјештане од непроцјењиве вриједности. Оваквим пројектима остављамо нешто иза себе будућим генерацијама“, рекао је Зоран Смиљић из Ботајице.