Начелник општине Младен Крекић је данас  10. маја 2019. године одржао је радни састанак са представницима установа, организација и мјесних заједница значајних за одбрану од поплава.

Општински штаб за ванредне ситуације је предходно прогласио приправност првог степена  за извршиоце задатака заштите и спашавања  од поплава на подручју општине Модрича.

На састанку је презентована тренутна хидрометеоролошка ситуација и  изнесена прогноза о очекиваним обилним кишним падавинама на подручју Босне и Херцеговине.

Начелник Крекић је дао конкретна задужења извршиоцима задатака одбране од поплава.

„Данас смо одржали састанак с циљем  приправности из разлога што из Хидрометеоролошког завода и цивилне заштите најављују обилније падавине на нашем простору  у периоду од недјеље до сриједе. Са нама су представници установа, организација и мјесних заједница који би у случају потребе дјеловали у свом домену. Резимирали смо које су то најкритичније тачке када је у питању наша општина. Предузели смо одређене мјере када је у питању преглед шахтова у МЗ Модрича, обићи ће МЗ Модрича 2 и Модрича 4 како би се утврдило стање на терену. Ја не бих да дајем никакве прогнозе јер нисам стручњак у овој области и не мислим да би могло бити стање као 2014. године, али морамо бити јако обазриви“, рекао је начелник Крекић.