Načelnik opštine Mladen Krekić je danas  10. maja 2019. godine održao je radni sastanak sa predstavnicima ustanova, organizacija i mjesnih zajednica značajnih za odbranu od poplava.

Opštinski štab za vanredne situacije je predhodno proglasio pripravnost prvog stepena  za izvršioce zadataka zaštite i spašavanja  od poplava na području opštine Modriča.

Na sastanku je prezentovana trenutna hidrometeorološka situacija i  iznesena prognoza o očekivanim obilnim kišnim padavinama na području Bosne i Hercegovine.

Načelnik Krekić je dao konkretna zaduženja izvršiocima zadataka odbrane od poplava.

„Danas smo održali sastanak s ciljem  pripravnosti iz razloga što iz Hidrometeorološkog zavoda i civilne zaštite najavljuju obilnije padavine na našem prostoru  u periodu od nedjelje do srijede. Sa nama su predstavnici ustanova, organizacija i mjesnih zajednica koji bi u slučaju potrebe djelovali u svom domenu. Rezimirali smo koje su to najkritičnije tačke kada je u pitanju naša opština. Preduzeli smo određene mjere kada je u pitanju pregled šahtova u MZ Modriča, obići će MZ Modriča 2 i Modriča 4 kako bi se utvrdilo stanje na terenu. Ja ne bih da dajem nikakve prognoze jer nisam stručnjak u ovoj oblasti i ne mislim da bi moglo biti stanje kao 2014. godine, ali moramo biti jako obazrivi“, rekao je načelnik Krekić.