Општина Модрича 26. јула 2017. године упутила је 13 лица у ЗТЦ „Бању Врућица“ Теслић, чија ће физикална рехабилитација трајати  10  дана.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Пројектом бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске за 2017. годину, предвидјело је упућивање 568 лица на нивоу Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе. Према распоредном налогу Министарства, општина Модрича  упућује 13 лица у бању.

 Право да буду упућени у бању имали су РВИ од I до VI категорије инвалидности и чланови породица погинулих бораца, којима је овај вид здравствене заштите препоручен од стране љекара. Укупно се пријавило 36 лица, након чега је извршено рангирање по утврђеним критеријима. Преостали број лица, који није могао остварити право на бањско лијечење, као помоћ од општине може добити по 200,00 КМ, уколико бању буду користили и плаћали личним средствима. Министарство рада и борачко-инвалидске заштите је дало своју коначну сагласност за предложених 13 лица. Од 13 корисника бање, 6 лица су  РВИ, а 7 лица су чланови породица погинулих бораца, -родитељи погинулог борца.

Трошкове бањске рехабилитације сноси Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, а трошкове превоза до бање и повратка, као и ранијих година, финансираће општина Модрича.

Пројекат бањске рехабилитације РВИ и ППБ реализује се од 2006. године, тако што Министарство рада и борачко-инвалидске заштите расписује јавни позив а Општина проводи процедуру. Сваки пут у бању одлазе други корисници. За њих то много значи и имали смо велики број захтјева, али према распоредном налогу Министарства општина Модрича има право на 13 корисника.

Од 2006. године из општине Модрича у бању је упућено 151 лице, од чега 79 РВИ и 72 ППБ.

„Бања ће ми много користити за одмор али и из здравствених разлоге јер сам ове године оперисала срце“, рекла је Десимирка Татић, мајка погинулог борца Татић Живка.

„Одлазак на бањску рехабилитацију ће ублажити ратне боли и ране јер сам 100% инвалид 2 категорије. Задовољан сам односом Општине према нашим категоријама“, изјавио је Јово Благојевић из Боровог Поље, РВИ.

„Отац сам два погинула борца, Михајла и Зорана. Имам проблема са реумом и очекујем да ће би боравак у бањи помоћи“, рекао је Јефто Ђурђевић из Скугрића.