Манифестација „Дани поља кукуруза, Модрича 2018“ одржана је 3. октобра 2018. године. На огледној парцели, пољопривредном земљишту MK Company у Скугрићу презентовано је сјеме и берба 46 врста хибрида од 11 сјеменских  кућа. Презентацији су присуствовали представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди РС, Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича и пољопривредници.

„Циљ је да прозвођачи на лицу мјеста виде нове сорте кукуруза и да се увјере у приносе. Имали смо фантастичну годину за кукуруз јер је просјечан принос 12 тона по хектару“, изјавио је Драгиша Марковић, представник Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди РС, Добој.

„Сваке године сијем од 60 до 70 хектара кукуруза а половину од приноса користим за силажу обзиром да имам фарму музних крава. На овој огледној парцели засијано је око 10 дунума. Принос је од 10 до 14 тона по хектару, што је изузетно. До сада на свом пољопривредном земљишту нисам забиљежио такве резултате“, истакао је Ристо Кузмановић, власник фирме MK Company.

Циљ манифестације осим презентације огледног поља је  размјена искустава и дружење пољопривредника, којима се придружио и начелник општине Младен Крекић са сарадницима.

„Ове манифестације за локалну заједницу много значе. Људи се друже и размјењују искуства. Ове године је изузетан принос због чега сам пресрећан. Желимо да пружимо подршку овим људимо јер њихов посао је тежак и сложен. Посао који зависи од кише, сунца, поплава и многих других услова. Надам се да ће у нарадном периоду постизати још боље резултате. Ми као локална заједница и Влада РС ће мо као и увијек до сада пружати подршку кроз разне подстицаје“, истакао је начелник Крекић.