Девети  сајам привреде Модрича 2018. одржан је 6. и 7. септембра.  Сајам се одржава у ЈУ „Културно спортски центар“ Модрича, а дио сајма из области пољопривреде смјештен је на полигону испред спортске дворане. Организатори су Општина Модрича и Развојна агенција општине Модрича у сарадњи са модричким привредницима, предузетницима и пољопривредним произвођачима.  У буџету општине Модрича сваке године  планирају се средства за одржавање ове манифестације.

Сајамске манифестације су мјесто гдје се оживљавају одређене пословне активности, промовише предузетништво и склапају пословни уговори. Сајмови су погодна мјеста за размјену искустава, обнову контаката са пословним партнерима, упознавање нових партнера и закључивање уговора, те презентацију производа и услуга излагача.

Сајам је званично отворио министар  за економске односе и регионалну сарадњу  у Влади РС Златан Клокић, те са начелником општине Модрича Младеном Крекићем пресјекао свечану траку. Отварању Сајма присуствовали су представници  Министарства индустрије, енергетике и рударства у Влади РС, Занатско – привредне коморе РС, представници сусједних општина,  народни посланик Бојан Видић, предсједник Скупштине општине Синиша Никић, одборници у Скупштини општине Модрича, представници установа, предузећа и удружења, излагачи и бројни посјетиоци.

„Честитао бих начелнику Крекићу и његовим сарадницима на организацији овогодишњег сајма. Овај сајам је сваке године све бољи и бољи, са све већим бројем излагача. Циљ сајма је да дође до нових пословних контаката између привредника који излажу производе. Надам се да ће сљедећи јубиларни сајам бити најбољи до сада а имаће подршку Владе РС“, изјавио је министар Клокић.

„Презадовољан сам овогодишњим сајмом. Сматрам да је до сада и најбоље организован. Имамо излагаче из различитих области. Захвалио бих се Влади Републике Српске и министру Клокићу који сваке године одвоји вријеме и дође у Модричу а ја то веома цијеним“, истакао је начелник Крекић.

Сајам у Модричи је организован на 1 000 метара квадратних затвореног простора и 5 000 метара квадратних отвореног простора.

„Основни циљ нам је био да задржимо број излагача на нивоу  предходних година а да посебну пажњу посветимо стандаду излагања експоната,  да се излагачи осјећају што пријатније и сматрам да смо постигли један завидан ниво“, рекао је Милош Илић, директор Развојне агенције општине Модрича.

Девети сајам привреде у Модричи окупио је излагаче из Србије, Федерације БиХ и Републике Српске.

На овогодишњем сајму своје производе и услуге је представило 125 привредних друштава и предузетника из различитих области. У оквиру сајма организована је и Изложба сеоског предузетништва , механизације и стоке, гдје су учешће узела 104 излагача.

Првог дана сајма проглашени су побједници Изложбе сточарства и уручене награде:

За категорију јуница награђени су:

  1. MK Company
  2. Зухрудин Зилић
  3. Новак Савић

У категорији крава:

  1. МК Company
  2. Осман Сарван
  3. Јово Стевић

Шампионка сајма је крава Стевић Јове.

Другог дана сајма одржано је такмичење у „спремању котлића“  и „повлачењу конопца“. Догађај је организован с циљем дружења и промоције мјесних заједница.

Сваке године у оквиру сајма организује се ревија модних кућа Hertex и A la mode.

Уручене су награде за:

– „Најбоље уређен штанд“ – „Пејановић СН“, Модрича;

-„Најбољи маркетиншки наступ на Сајму“ – „Avon cosmetics“.

Награда за допринос развоју сајма уручена је предузећу „Тесла“ Модрича.