Прве седмице октобра мјесеца обиљежава се „Дјечија недеља“. Велики број активности око обиљежавања Дјечије недеље реализујe се у ЈПУ „Наша радост“ који већ дванаесту годину традиционално организују активности у циљу обиљежавања овог догађаја. Овогодишња  Дјечија недеља обиљежена је  под слоганом „Мој свијет – Дјечији свијет“. Овим поводом организован је низ пригодних манифестација:  „Дан отворених врата“, дефиле кроз град, посјета малишана Дневном центру за дјецу са посебним потребама, музичке, ликовне и спортске активности.

Данас, 06. октобра 2017. године као и предходних година начелник општине Младен Крекић са сарадницима је посјетио ЈПУ „Наша радост“ и уручио малишанима скромне поклоне.

„Ово јесте Дјечија недјеља, али сваки дан треба да буде дан дјетета. Требамо своју дјецу одгојити и васпитати у нормалним условима, као што и радимо. Поводом дјечије недјеље отворили смо и једно мало игралиште у парку. Покушавамо на све начине омогућити родитељима да угоде својој дјеци. Ново обданиште дугујемо нашим пријатељима, добрим људима из Швајцарске.Посебно ми је драго што у њему бораве и дјеца са посебним потребама и потпуно добро су се уклопила са осталом дјецом“, истакао је начелник Крекић.

У овој установи борави 275 дјеце подијељених у 12 група, од чега је 7 група смјештено у старом објекту вртића, а 5 у новоотвореном вртићу гдје бораве и дјеца са посебним потребама.

„Ове године жељели смо указати на значај у одрастању дјеце са посебним потребама. Сматрамо да их у што ранијој фази одрастања треба укључивати у програм предшколско-васпитног образовања“, рекла је Љубица Ђекић, директорица  ЈПУ „Наша радост“.

Поводом дјечије недеље у градском парку изграђено је и отворено ново дјечије игралиште на радост најмлађих становника Модриче.

У обиљежавање Дјечије недеље укључиле су се и основне школе „Свети Сава“ и „Сутјеска“, које су разним активностима и манифестацијама обиљежили дјечију недељу. Организоване су спортске, музичке, ликовне, литерарне и културно-забавне активности.