Прве седмице октобра мјесеца обиљежава се „Дјечија недеља“. Велики број активности око обиљежавања Дјечије недеље реализујe се у ЈПУ „Наша радост“ који већ тринаесту годину традиционално организују активности у циљу обиљежавања овог догађаја. Овогодишња  Дјечија недеља обиљежена је  под слоганом „Вјерујем у себе“. Овим поводом организоваће се низ пригодних манифестација:  „Дан отворених врата“, посјета малишана Црвеном крсту Модрича, музичке, спортске активности и разне радионице.

Данас, 3. октобра 2018. године као и предходних година начелник општине Младен Крекић са сарадницима је посјетио ЈПУ „Наша радост“ и уручио малишанима скромне поклоне.

У овој установи борави 289 дјеце подијељених у 12 група, од чега је 7 група смјештено у старом објекту вртића, а 5 у новоотвореном вртићу гдје бораве и дјеца са посебним потребама.

У ЈПУ „Наша радост“ на старом објекту у току је реализација пројекта „Унапређење енергетске ефикасности укупне вриједности 199.026 КМ. Пројектом су предвиђени сљедећи радови: реконструкција фасаде, замјена постојећих прозора и врата, ревитализација грејног система, ревитализација расвјете и санација крова.

„Нема љепшег осјећаја од сусрета и дружења са дјецом. Задовољство је пружити подршку активностима које имају везе са дјецом. У току су веома значајни радови на старом објекту обданишта у којима су своје учешће дали Влада РС,односно  надлежно министарство, УНДП и  локална заједница с циљем унапређења енергетске ефикасности“, изјавио је начелник Крекић.

У обиљежавање Дјечије недеље укључиле су се и основне школе „Свети Сава“ и „Сутјеска“, које ће разним активностима и манифестацијама обиљежити дјечију недељу. Организоване су спортске, музичке, ликовне, литерарне и културно-забавне активности.

У петак  5. октобра „Дан отворених врата“ одржаће се и у Дневном центру за дјецу са посебним потребама.