У општини Модрича традиционално се организује манифестација „Дјечија нова година”. Ове године манифестација је одржана 28. децембра 2018. године у Спортској дворани Модрича, у организацији Општине Модрича и Српског културног центра. Овај догађај за најмлађе становнике наше општине представља највећу манифестацију дјечије радости у нашем граду.

За дјецу је обезбијеђено 2940 пакетића. Поред Општине Модрича у куповини пакетића учествовало је још 34 модричких предузећа, установа и појединаца: Нестро групација, Кемокоп, Вучијак, Комо, Мартић интеркоп, Сион ГМ, Тесла, Драган Курешевић, Санит гранит, Крушик – БМБ група, Оptima-power, Ђурђевак, Terra, 3М-Голден рос, МП Пандуревић, Медиа, Еурос осигурање, Дунав осигурање, Дом здравља, Водовод и канализација, Бау центар, Клас, Шишљагић, RОX, Др Дабић, Ветеринарска станица, Милан Лугоња, Промакс, ЈЗУ Апотека Модрича, Вамикс плинара, Комуналац, СВ Лакташи, Драган ГМ градња и Пејановић СН.

„Ово је једна од љепших манифестација коју ове године обиљежавамо у склопу Зимског града Модрича. Ова манифестација се одржава низ година овдје у Спортској дворани и сваке године окупља све више дјеце и њихових родитеља тако да ми као организатори ове манифестације можемо бити задовољни,“ рекао је замјеник начелника Никола Савић и захвалио се привредницима који су учествовали у набавци пакетића за малишане.

Овом приликом приређен је једночасовни културно – забавни програм у коме су малишане забављали ученици основних школа “Сутјеска” и “Свети Сава”, дјеца из вртића „Наша радост“ и Свјетлана Стевановић са члановима драмске секције. Ипак, новогодишњи пакетићи из руку Дједа мраза највише су обрадовали најмлађе модричане.

Дејан Стојановић, директор Српског културног центра, пожелео је малишанима срећну Нову годину те се овом приликом захвалио свим донаторима који су и ове године обезбједили велики број пакетића за малишане: „Ово је манифестација која из општинског прераста у регионални карактер и сигурно је једна од најмасовних манифестација у нашем граду. Ми смо презадовољни и поред тога што ће сва дјеца добити пакетић битно је да видимо да су она разиграна, да се друже, да видимо њихова весела лица као и њихових родитеља и то је она чар коју носи Нова година,“ рекао је Стојановић.