Начелник општине Младен Крекић организовао је 29. новембра 2018. године уручење рјешења о додјели неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање за  19 бораца ВРС-е прве категорије који су у фази градње породичне куће.

 Одлуком о допунским правима бораца , породица погинулих бораца и ратних војних инвалида утврђено је десет врста права, поред којих и право на стамбено збрињавање бораца прве категорије.

 За стамбено збрињавање бораца прве категорије у 2018. години издвојено је 20.000,00 КМ из буџета општине.

Начелник општине Модрича у последњих дванест година  расписује општински конкурс за стамбено збрињавање. Ове године конкурс за стамбено збрињавање расписан је за борце I категорије који се налазе у фази градње куће. Борци прве категорије пријављивали су се у предвиђеном року путем мјесних борачких организација. Акценат стамбеног збрињавања био је усмјерен ка борцима прве категорије који нису стамбено збринути,  станују у тућим кућама а  у фази су градње породичне куће.

„Одлуком о допунским правима желимо додатно помоћи породице погинулих бораца, ратне воје инвалиде и борце. Наведеном одлуком обухваћена је помоћ за стамбено збрињавање. Данас смо уручили рјешења о новчаној помоћи за 19 бораца. Нису то велика средства али желимо да дамо свој допринос и помогнемо колико је у нашој моћи“, истакао је начелник Крекић.

На приједлог МБО и Предсједништва општинске борачке организације Модрича достављена је пријава за 21 борца ВРС, од којих је 19 одобрено, а два одбијена из  разлога што Стамбена комисија сматра да су предложени борци стамбено збринути.

Стамбена комисија борачко инвалидске заштите општине Модрича, изашла је по сваком захтјеву на лице мјеста, сачинила записник, утврдила степен стамбене збринутости, процијенила оправданост захтјева и предложила појединачну одоварајућу помоћ. Одобрене су новчане помоћи у износу од 500 до 1.500 КМ.

 „Данас ми је уручено рјешење за новчану помоћ од 1.500 КМ. Та средства ће ми много значити јер сам у фази изградње нове породичне куће. Обратио сам се Мјесној борачкој организацији за помоћ, они су мој приједлог прослиједили и одобрена ми је помоћ. Овим путем им се захваљујем, као и општини Модрича“, рекао је Новак Петровић из Врањачке Требаве, борац прве категорије.

„Општина Модрича је изашла у сусрет борцима прве категорије и ја сам им захвалан. Наша локална заједница води ручуна о борцима. Средства која сам добио уложићу у стварање бољих услова за живот моје породице, завршетак породичне куће“, изјавио је Драган Јоксимовић из Модриче, борац прве категорије.