Начелник општине Младен Крекић организовао је данас, 28. новембра 2019. године уручење рјешења о додјели неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање, за 41 борца ВРС. Новчана средства су додијељена лицима који су у фази градње   породичне куће, уређење простора за усељење и санацију стамбеног објекта.

Догађају су присуствовали замјеник начелника Никола Савић, начелница Одјељења за борачко – инвалидску заштиту и опште послове Боса Новаковић и чланови стамбене комисије борачко – инвалидске заштите.

О раду и предузетим активностима у области борачко – инвалидске заштите говорила је начелница Новаковић, а обратио им се и начелник Крекић.

Начелник општине Модрича је расписао Конкурс за стамбено збрињавање. Ове године конкурс за стамбено збрињавање бораца ВРС објављен је дана 4. септембра 2019.године и био је отворен до 21. октобра 2019. године.  Борци ВРС пријављивали су се у предвиђеном року путем мјесних борачких организација. Акценат стамбеног збрињавања био је усмјерен ка борцима ВРС који нису стамбено збринути, који се налазе  у фази градње породичне куће, уређење простора за усељење и санацију стамбеног објекта. Приоритет су имали борци прве категорије.

 На приједлог МБО и Предсједништва општинске борачке организације Модрича достављена су 44 захтјева бораца ВРС. Стамбена комисија борачко- инвалидске заштите општине Модрича, изашла је по сваком захтјеву на лице мјеста, сачинила записник, утврдила степен стамбене збринутости, процијенила оправданост захтјева и предложила висину неповратних новчаних средстава. За 41 борца је удовољено захтјеву  а три захтјева су одбијена. Од 41 бесповратне новчане помоћи, 34 су додијејељене борцима прве категорије од којих су 4 ратни војни инвалиди, 4 борца других категорија од којих су 3 ратна војна инвалида, а 3  су додијељене породицама умрлих бораца прве категорије. Новчана средства су додијељена у износу од 500 КМ до 1 000 КМ. Предсједништво Општинске борачке организације Модрича на сједници одржаној 8. новембра 2019. године дало је сагласност на предложену помоћ и  списак одобрених новчаних средстава уручило свим предсједницима Мјесних борачких организација.

Ове године је планирано 30.000,00 КМ за стамбено збрињавање бораца ВРС.

„Ово су скромни људи којима је потребно помоћи. То није претјерано велики износ, вољели би да је  много више али је то тренутно у оквиру наших могућности. Јуче смо на локалном парламенту усвојили Одлуку о допунским правима бораца, породица погинулих бораца и војних инвалида“, истакао је начелник Крекић.

„Данас ми је уручено рјешење о додјели бесповратне новчане помоћи. И до сада сам остваривао овакав вид помоћи. Средства ћу улажити у адаптацију купатила како бих га прилагодио својим потребама јер сам ратни војни инвалид. У домаћинству имам седам чланова. Захваљујем се свима који су омогућили да добијем ова средства“, изјавио  је Недељко Дујковић, борац прве категорије и инвалид четврте категорије.

„Захвалио бих се Мјесној борачкој организацији Модрича 3, Општини и начелнику општине на бесповратним новчаним средствима које сам добио. Помоћ ће ми заиста добро доћи“, рекао је Раденко Лазић, борац прве категорије.