У оквиру одржавања Зимског града Модрича постављена је кућица под називом „Кућа доброчинства“, која је била отворена за посјетиоце сваки дан у вријеме трајања манифестације. На њиховом штанду налазили су се разни прехрамбени производи и напитци,  а сав приход од продаје био је хуманитарног карактера и намијењен Дневном центру за дјецу са посебним потребама. Иницијатива за ову хуманитарну акцију је потекла од групе грађана „За осмијех дјетета“ а поред општине Модрича и Туристичке организације у акцију су се укључиле и дале свој допринос многе установе, организације, предузећа, удружења и појединци.

У Дневном центру за дјецу са посебним потребама Сунце Обервалиса, 29. јануара 2020. године организовано је уручење чека – средстава која су прикупљена за вријеме рада „Куће доброчинства“. Догађају су присуствовали представници свих поменутих учесника, који су помогли да се прикупе значајна финансијска средства у износу од 12.547,82 КМ.

Представница групе грађана „За осмијех дјетета“ Мара Бамбуловић уручила је чек корисницима Центра и истакла: „ Прије три године сам се вратила из Швајцарске и жеља ми је била учиним нешто за свој град.  Моја мисао је у сарадњи са начелницом Аленком прерасла у идеју за формирање „Куће доброчинства“. Презадовољна сам акцијом, чак је и превазишла моја очекивања.“

Водитељица  Дневног центра, Јелена Антић  није крила радост и задовољство након уручења чека, истакла је да то заиста велики износ који ће им обезбиједити боље услове рада са дјецом. Захвалила се свима који су дали свој допринос у прикупљању средстава, након чега су уручене захвалнице.

Дјеца из Дневног центра приредила су пригодан програм.