У Модричи je у суботу, 29. јуна 2019. године одржана Друга улична трка „Алфа“.  На трци је учешће узело преко 300 такмичара из 8 земља. Стаза је била дуга 10 километара, а такмичење је одржано у више категорија. Старт и циљ трке били су на Тргу Др Милана Јелића гдје су уручени пехари, медаље, те новчане награде најбоље пласираним атлетичарима. Трку је пратио велики број навијача.

Побjедник у мушкој конкуренцији био је Осман Јунузовић из Добој-Исток који је десет километара претрчао за 31 минут и 29 секунди. „Прије свега захваљујем се организаторима што су ме позвали. Ја сам и јуче имао трку у Живиницама гдје сам побиједио. Дошао сам овдје из пуног тренинга. Стаза је била сјајна и одушевљен сам атмосфером овдје. Први пут сам на трци у Модричи, а надам се да ћу и сљедеће године доћи да браним титулу,“ рекао је Јунузовић, који је и репрезентативац Босне и Херцеговине.

Друго место у мушкој конкуренцији освојио је Срђан Самарџић који је 10 км претрчао за 33 минуте и 25 секунди, док је трећи кроз циљ прошао Божидар Вујић само 5 секунди након другопласираног такмичара.

У женској конкуренцији прво место освојила је Лусиа Кимани из  Приједора која је исту стазу претрчала за 37 минута и 10 секунде и тиме одбранила прошлогодишњу титулу првака. Друго место освојила је Биљана Цвијановић која је до циља стигла за 37 минута и 35 секунди, а трећепласирана такмичарка је била Амела Трожић која је 10 км претрчала за 40 минута и 49 секунди.

Организатор трке био је  Атлетско – рекреативни клуб „Модрича“. Предсједник клуба Данило Васиљевић задовољан је овогодишњом атлетском уличном трком. „Данас су се такмичила дјеца која тек проходају до господина Војводића из Осијека који има 75 година тако да је он најстарији учесник трке. Ја нисам компентетнтан да оцјењујем трку, на мени и другим људима из организације је било да све припремимо и омогућимо најбоље услове, а други ће да суде“, рекао је Васиљевић.

У оквиру Друге атлетске трке одржано је и такмичење за најмлађе, где је учествовало преко 200 такмичара у пет категорија.