Општина Модрича је била и данас је позната као „Град спорта“. То је здрава средина у којој постоји велики број спортских организација и удружења. Одбојка је свакако најтрофејнији спорт општине. Позната је и призната на територији бивше СФРЈ. Постоје: Одбојкашки клуб “Модрича Оптима“ и Женски одбојкашки клуб „Модрича“.

Значајне резултате постизао је и фудбалски клуб „Модрича Максима“, како у оквиру Премијер лиге БиХ, тако и на европским такмичењима. Поред наведеног постоји и Општински фудбалски савез „Модрича“ и слиједећи фудбалски клубови: „Младост“ – Ботајица, „Младост“ -Добриња, „Партизан“ – Копривна, „Требавац“ – Врањак, „Врањак“ – Врањак, „Посавина“- Милошевац, „Слога“ – Дуго Поље, „Слога 73“ – Ждребан, „Скугрић“ – Скугрић, „Кладари Горњи“ – Кладари Горњи, „Задругар“ – Таревци, „Омладинац“ – Модрича.

Потребно је истаћи да поред ових клубова, постоје још: Ауто клуб „Оптима“, Кајакашки клуб „Модрича“, Кошаркашки клуб „Модрича“, Клуб борилачких спортова „Модрича“, Карате клуб „Шампион“, Кик бокс клуб „Модрича“, Џиу-џицу клуб „ИПОН“; Стонотениски клуб „Модрича спин“, Спортско риболовно друштво „Оптима“ и Кајак клуб „Модрича“. Културно спортски центар у чијем се саставу налазе: тениски терени, отворени спортски терени и спортска дворана са капацитетом од око 3.000 гледалаца у којој се одржавају бројна и разноврсна такмичења заједно са стадионом Фудбалског клуба „Модрича Максима“ капацитета 6.000 гледалаца (1.300 мјеста за сједење), који у свом саставу има и помоћне терене, представљају репрезентативне спортске објекте који омогућавају завидне спортске манифестација.

ОДБОЈКА

ФУДБАЛ

КОШАРКА
Кошарка као спорт на подручју општине Модрича заступљен је кроз Кошаркашки клуб Модрича који основан је 1972 године. У периоду од 1994 до 2003 године овај клуб се такмичио у Првој лиги Републике Српске. Због недостатка финансијских средсатава у сезони 2003/04 испада у Другу лигу Републике Српске, на у наредној сезони иступа из система такмичења. Највећи успјех клуб је постигао учествујући у финалу Купа Републике Српске и два пута освајајући друго мјесто у прволигашком првенству Републике Српске.

БОРИЛАЧКИ СПОРТОВИ
Од борилачких спортова на подручју општине Модрича дјелују:

  1. Кик бокс клуб «Модрича» Модрича, који је основан 1995 године,
  2. Клуб борилачких спортова који окупља каратисте основан је 1997 године,
  3. Карате клуб «Шампион» који је основан 20.01. 2006. године. Члан овог клуба Ћулум Младен је два пута освојио титулу свјетског шампиона у јуниорској селекцији.
  4. Џиу џицу клуб «Ипон» основан је 30.04. 2005 године и члан је Прве џиу џицу лиге Републике Српске.

Клубови борилачких спортова учествовали су на првенственим такмичењима у Републици Српској, Србији и Црној Гори и интернационалним турнирима и такмичењима.

КАЈАК
Кајакашки клуб «Модрича» Модрича, је клуб који је основан 2000 године и окупља чланство које се у прошлости бавило овим спортом у срединама у којима су живили док се нису населили на подручје општине Модрича као расељено становништво. Клуб није укључен у систем такмичења и окупља чланпве које се не такмиче него се овим спортом баве рекреативно.

СТОНОТЕНИСКИ КЛУБ «МОДРИЧА СПИН» МОДРИЧА
Стонотениски клуб «Спин» Модрича, основан је 05.11.2008. године, окупља рекреативце и учествује на турнирским такмичењима.

ТЕНИСКИ КЛУБ «МОДРИЧА» МОДРИЧА 
Тениски клуб Модрича основан је у јулу 2009. године, а од 2010. године укључен је у систем такмичења. У женској категорији, такмичарке овог клуба су рангиране на петом и дванестом мјесту, а у мушкој категорији такмичари овог клуба су рангирани на 25 и 40 мјесту на јединственој ранг листи Тениског савеза Босне и Херцеговине.

АУТОМОБИЛСКИ КЛУБ «ОПТИМА-МОДРИЧА» МОДРИЧА
Аутомобилски клуб «Оптима – Модрича» 1999. године основала је Рафинерија уља Модрича, које је преко тридесет година активно укључена у ауто спорт као спонзор возачима и клубовима који су рекламирали њена уља. Клуб окупља осам возача од којих су тројица са подручја општине Модрича.Такмичари овог клуба су 2004 и 2005 године освојили прво мјесто на отвореном првенству Босне и Херцеговине на кружним стазама.

СПОРТСКИ КЛУБ ”МД КЛИНЦИ”
Спортски клуб „МД КЛИНЦИ“ Модрича је удружење грађана основано 2010. године у Модричи, са циљем да се позитивно дјелује на моторички, ментални и биолошки развој, те правилно држање тијела дјеце узраста од 4 – 14 година. Свој рад базира на најновијим научним сазнањима из области спортске превентиве, спорта, педагошке праксе, методике спортског часа као и свих наука које су уско везане за спорт. Клуб је регистрован у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске. Кроз два тренинга седмично, такмичења, посјете спортским манифестацијама и приредбама, кроз допунске активности у природи и гостовања другим клубовима и другим градовима, млади спортисти стичу рану спортску едукацију као и неопходну ФИЗИЧКУ КУЛТУРУ. Опширније о активностима, циљевима, програму рада и осталом можете видјети на сајту www.mdklinci.com.

md_klinci