Поводом дана пензионера општине Модрича, Удружење пензионера општине Модрича је 10. септембра 2017. године организовало дружење пензионера у Спортско рекреативном центру Ријечани. Догађају су поред модричких пензионера присуствовали начелник општине Младен Крекић са сарадницима, предсједник удружења пензионера РС Раде Ракуљ, представници регионалних удружења, удружења пензионера из Београда, Сремске Митровице, Богатића, Бршадина, Трпиње, Борова и Лознице. Циљ дружења је размјена искустава међу пензионерима, те побољшање рада Удружења.

Ђорђе Нијемчевић, предсједник Удружење пензионера у изјави за медије је рекао:“Данас обиљежавамо Дан пензионера Општине Модрича. Овдје је присутно око 500 пензионера, а имамо и доста гостију из нама братских удружења из Србије и Хрватске. Окупили смо се да ова стара генерације једним својим примјером дружења укаже младој генерацији да се треба поштовати и уважавати без обзира на расу, боју и вјероисповијест.“

Поред личног учешћа сваког пензионера у финансирању трошкова значајно учешће сваке године узима Општина Модрича.

Начелник општине Младен Крекић изразио је своје задовољство што су се пензионери модричког краја у великом броју одлучили за дружење. „Сваке године је ово дружење масовније и љепше. Драго ми је што је данас са нама и предсједник удружења пензионера РС, господин Раде Ракуљ. Ови људи треће животне доби  се знају лијепо дружити и  веселити што мене лично одушевљава. Ми из локалне заједнице ћемо увијек подржати овакав вид дружења“, рекао је начелник.

„Овакви скупови много значе за пензионере. Старење не значи искључивање из друштвених токова. Ја и мој колега Ђорђе Нијемчевић се борима да пензионерима укажемо на то да њихова ријеч још вриједи у друштву“, изјавио је Раде Ракуљ, предсједник Удружења пензионера РС.