Поводом дана пензионера општине Модрича, Удружење пензионера општине Модрича је 2. септембра 2018. године организовало дружење пензионера у Спортско рекреативном центру Ријечани. Догађају су поред модричких пензионера присуствовали начелник општине Младен Крекић са сарадницима, предсједник удружења пензионера РС Раде Ракуљ, представници регионалних удружења, те удружења пензионера из Србије и Хрватске. Циљ дружења је размјена искустава међу пензионерима, те побољшање рада Удружења.

Председник Удружења пензионера РС Раде Ракуљ поновио је да се лица треће доби налазе у специфичној позицији. Он је поздравио најновије мјере Владе РС на побољшању статуса пензионера.

„Ова помоћ је за све пензионере и биће исплаћена у другој половини септембра, одмах иза пензија. Око 20 милиона марака биће подијељено за 261.000 пензионера. Нова подршка биће и у јануару, након подршке просвјетним радницима. Тада ћемо ускладити пензије са растом плата, а плате расту“, најавио је Ракуљ.

Пуну подршку пензионерима пружа и општина Модрича.

„Дивим се тим људима. Драго ми је што су одлучни да се сваке године друже. Они заслужују пуну пажњу. Требамо им бити захвални за све што су урадили за све нас. Честитам Дан пензионера Модриче а имаће нашу сталну и потпуну подршку“, рекао је Младен Крекић, начелник општине Модриче.

Предсједник модричког Удружења пензионера Ђорђе Нијемчевић изразио је задовољство да се на једном месту нашло око 600 лица треће животне доби.

„Ово окупљање значи да нас млађи подржавају и прате, а ми да тако продужавамо свој животни вијек. Статус пензионера Модриче је нешто бољи него у неким другим срединама. Захваљујући подршци општине Модрича ми остварујемо бројна права. И на подручју Републике Српске много је учињено у последњих неколико година да пензионерима буде боље“, рекао је Нијемчевић.

О утисцима дружења у Ријечанима говорила је Мила Ландуп из Удружења пензионера Западни Срем из Вуковара: „Драго ми је да се оволико људи овде окупило. Лијепо смо се осјећали. Ми склапамо пријатељске односе и прекограничну сарадњу. Волимо да размењујемо искуства и да трагамо за заједничким интересима“.

Милица Петровић, секретар Удружења пензионера из Бање Ковиљаче истакла је да су они једно од најуспешнијих удружења на подручју Србије.

„Пензионери у Бања Ковиљачи живе добро и функционишу одлично. Мислим да смо најуспешније удружење у Србији. Дружимо се са пензионерима Бања Луке, Пала, Лакташа, Модриче, Угљевика, Бијељине и удружењима из Хрватске.  Ово је корисно и тако ћемо наставити“, рекла  је Милица  Петровић.

Сусрете у Горњим Ријечанима поздравио је и Петар Илић, председник Удружења пензионера из Богатића.

„Дивни су утисци. Лијепо је видјети оволико народа на једном месту. Одлазимо у госте и долазе нам, има нас са разних страна. Потпуно позитивна прича“, рекао је Илић.