Данас, 13. новембра 2017. године у Колективном центру Кладари Доњи одржана је информативна кампања за промоцију непрофитно-социјалног становања у локалној заједници, у вези са пројектом „Затварање колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења“, ЦЕБ II.

Кампању је провео тим у који су именовани представници Општинске управе Модрича, представник Министарства за избјеглице и расељена лица РС-Канцеларија Модрича и представници ЈУ Центра за социјални рад Модрича.

Пројекат има хумани карактер а провођењем истог у 45 градова и општина на нивоу Босне и Херцеговине затвориће се 121 колективни центар. Изградиће се укупно 2.611 стамбених јединица непрофитног социјалног становања, у које ће се уселити више од 7.200 становника.

У Модричи ће се до краја 2020. године изградити 22 стамбене јединице у низу за самце и зграда од 15 станова различитих површина и структура у зависности од броја чланова породица. Пројектом ће се стамбено збринути расељена лица и  социјалне категорије који су смјештени у колективном центру, алтернативном смјештају и у непотраживаним становима.

Пројекат се финансира кредитним средствима Развојне банке Вијећа Европе. Координатор пројекта је Министарство за људска права и избјеглице БиХ, а проводи се подсредством надлежних ентитетских министарстава Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко Дистрикта.

Овом приликом корисницима Колективног центра су уручени пакети са храном.