У мјесној заједници Модрича 3 почели су радови на изградњи дијела канализационе мреже.  У оквиру овог пројекта изградиће се канализациони вод и прикључак на мрежу  10 домаћинстава из Омладинске улице и 12 домаћинстава из Берлинске улице а укупна дужина кракова је 792 метра.

Укупна вриједност пројекта је 140.875,00 КМ, од чега је 91.945,00 КМ финансирала Европска унија у Босни и Херцеговини а 48.930,00 КМ је учешће општине Модрича.

Поменути дио насеља није захваћен приликом изградње основне канализационе мреже у мјесној заједници Модрича 3. Реализацијом овог пројекта 22 домаћинства ће се прикључити на постојећу канализациону мрежу и постати дио укупног система јавне канализације. Ово насеље је подигнуто на простору које је било пољопривредно земљиште и на њему није било ништа од комуналне инфраструктуре. Овим ће се трајно ријешити проблем збрињавања отпадних вода а тиме ће се побољшати хигијенски, санитарни и општи услови живота интерно расељених домаћинстава у овој мјесној заједници.

 „Прије пар година у овој мјесној заједници урађена је канализација али тада ови кракови улица нису били обухваћени. Уз помоћ УНДП обезбиједили смо средства за изградњу канализације у овом дијелу. Задовољни због тога, ми из локалне заједнице али  и мјештани. Овим ће се побољшати животни услови јер нема више септичких јама“, истакао је начелник Крекић.

Изградња канализационог вода подржана је кроз пројекат Локални интегрисани развој, који финансира Европска унија а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини.

„Канализација за мјештане наше мјесне заједнице значи пуно. Сада ћемо имати око 11 километара урађене канализационе мреже. Ова домаћинства су накнадно формирана и нису првобитно били обухваћени канализацијом. Остаће нам још неких 100 до 150 метара да све завршимо“, рекао је Боро Бјелић, предсједник Савјета мјесне заједнице Модрича 3.

Извођач радова је АД „Водовод и канализација“ Модрича.

„Овом приликом бих се захвалио пуно начелнику Крекићу јер нам канализација значи заиста пуно. Ако Бог да да после овог асфалтирамо улицу“, изјавио је Момир Николић, мјештанин Берлинске улице.