Једанаеста сједница Омладинског парламента општине Модрича одржана је 17. априла 2019. године у Плавој сали Српског културног центра. Сједници је присуствовало 20 делегата, ученика Средњошколског центра “Јован Цвијић” који су једногласно усвојили следећи дневни ред:

  1. Усвајање Извјештаја о реализованим пројектима за школску 2018/19. годину.
    2. Усвајање Одлуке о одабраним малим пројектима за финансирање из општинског буџета за   школску 2019/20. годину.
    3. Презентовање приједлога за велики пројекат који ће бити финансиран из општинског буџета за  школску 2019/20. годину.
    4. Усвајање Одлуке о одабраном великом пројекту који ће бити финансиран из општинског буџета за школску 2019/20. годину.
    5. Актуелни час (делегатска питања).

Сједници су присуствовали начелник општине Младен Крекић, замјеник начелника Никола Савић, предсједник Скупштине општине Синиша Никић, начелница одјељења за привреду и друштвене дјелатности Аленка Иловчевић, руководство, професори и ученици СШЦ “Јован Цвијић“. На почетку сједнице присутне је поздравио начелник Крекић и том приликом похвалио досадашњи рад Омладинског парламентра те пожелио много успјеха у будућем раду.

Комисија Омладинског парламента Модрича донијела је Одлуку о одабраним малим пројектима за финансирање из општинског буџета у школској 2019/2020. години, а то су: Квиз знања „Слагалица“ и турнир у малом фудбалу и кошарци, укупне вриједности 1.450,00 КМ.

За финансирање великог пројекта из општинског буџета предложена су три пројекта: „Набавка рачунара, пројектора и носача за пројекторе“, „Замјена крова на амфитеатру“ и „Израда тоалета за особе са инвалидитетом“. Већином гласова Скупштина Омладинског парламента одабрала је пројекат „Израда тоалета за особе са инвалидитетом“.  Овим пројектом планирана је изградња тоалета за инвалидне особе како би се олакшао њихов боравак у школи. Вриједност пројекта је 5.000,00 КМ.

„Ја идем у разред са дјечаком који је инвалидна особа а ишла сам и у основну школу. Поносна сам што је овај пројекат одобрен јер ће се тиме олакшати боравак инвалидних лица у школи“, изјавила је Андреа Јовановић, ученица која се залагала за пројекат „Израда тоалета за особе са инвалидитетом“.

„Презадовољан сам данашњом сједницо. Одобрен је можда најважнији пројекат до сада а то је пројекат „Израда тоалета за особе са инвалидитетом“. Пројекат је изузетно битан јер треба да створимо услове да се сви осјећамо једнако“, рекао је Саво Спасојевић, предсједник Омладинског парламента општине Модрича.

У оквиру тачке „Актуелни час“ делегати су постављали начелнику општине разна питања која се тичу наше локалне заједнице, на која је радо одговорио.

„Презадовољан сам радом нашег Омладинског парламента. Прије једанаест година првој сједници  парламента присуствовао је Игор Радојичић,  тадашњи предсједник Народне скупштине РС који је и отворио сједницу. Од тада па до данас остали смо на висини задатка. Реализовали смо низ заиста добрих пројеката. Одушевљен сам пројектом који је данас изгласан. Увијек ћу подржати пројекте који су хумани“, истакао је начелник Крекић.

Предходних година одобрена су и  реализована 42 пројеката за које је из буџета општине издвојено 84.647,68 КМ.