Општина Модрича у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом проводи волонтерску акцију под називом „ЈЕДНА ПОРОДИЦА“.

Циљ акције је помоћ за све особе старије од 65 година, хроничне болеснике, лица са посебним потребама, труднице, породиље и сва друга лица која не би требала да излазе без пријеке потребе,  а којима је потребна подршка.

Позивом на телефонски број: 065/261-871 могу се поручити основне потрепштине по малопродајним цијенама.  Волонтери ће у најкраћем могућем року доставити потребштине на кућну адресу без наплате трошкова доставе.

Такође, за сваки други вид помоћи као што су: услуге плаћања рачуна, куповине лијекова, одношења смећа и слично, волонтери стоје на располагању.

Телефонска линија за поменуте услуге отворена је сваким даном од 08-14 часова.

„У сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом организовали смо акцију „Ми смо једна породица“  по систему како раде и други градови у Републици Српској. Циљ је да се услуже пензионери и друга лица којима је потребна подршка. Лице које ће се јављати на наведени  број телефона и примати наруџбе је смјештено у згради Општине. Волонтери ће куповати робу, испоручивати на кућну адресу и наплаћивати уз фискални рачун, а касније ће продавницама бити вршено плаћање преузете робе. У Модричи постоје два лица обољела од вируса корона. Оно што нас радује је што су нам јутрос стигла два негативна налаза за лица за које смо сумњали да би могла бити заражена. Лица која не буду поштовала самоизолацију ће бити смјештена у посебне изолационе просторије. У прошлој седмици смо извршили дезинфекцију града натријум – хлоридом, затворили и дезинфиковали зелену пијацу, а од тада се врши чишћење и припрема за поновну дезинфекцију. Поново апелујем да чувањем себе чувамо животе других“, истакао је начелник Крекић.

„Тренутно на располагању имамо 24 волонтера од којих је 12 обезбиједила општина Модрича, а 12 су волонтери Црвеног крста. Биће одређено гдје можемо набављати намирнице, јер их унапријед морамо преузимати а касније плаћати. Замолио бих да нас позивају искључиво лица којима је помоћ неопходна“, рекао је Рајко Томић, секретар Црвеног крста Модрича.