У организацији Туристичке организације општине Модрича, 7. августа отворена је манифестација „Модричко љето 2017“, која ће трајати до 11. августа 2017. године.

Директорица  Туристичке организације Александра Тошановић отворила је шесто по реду „Модричко љето“ и поздравила све присутне. „Ово је традиционална манифестација која се одржава по шести пут у нашем граду. Манифестација представља вишедневни културно – спортски догађај гдје ће у наредних пет дана велики број младих показати свој таленат у музици, манекенству и спорту,“ рекла је директорица Тошановић.

Првог дана манифестације организован је концерт Музичког друштва „Исидор Бајић“ на Љетној позорници Српског културног центра гдје је модричка публика могла да ужива у пјесмама чланова музичког друштва.

Модна ревија за дјецу и одрасле одржана је другог дана манифестације „Модричко љето 2017“. Ревија је оджана на на Тргу Др Милан Јелић и привукла је велики број посјетилаца.

Током вечери представили су се бутик Тренд и Нинин Кутак у оквиру модне ревије за дјецу, док су за одрасле своје моделе приказали „Hertex“, „А la mode“ и Сандра Мићић, модни креатор из Бања Луке. Вече је са музиком и пјесмом увеличао Стефан Крстић, члан Музичког друштва „Исидор Бајић“.

Трећег дана манифестације „Модричког љета 2017“ одржано је „Вече спорта“. Током вечери чланови карате клуба „Шампион“ из Модриче презентовали су карате на отвореном.

Четврти дан љетње манифестације у Модричи био је посвећен најмлађим модричанима. На Љетњој позорници СКЦ наступио је Воларе мађионичар.

Мађионичар за дјецу се представио разноврсним репертоаром тачака те тиме одушевио малишане нашег града.

Петог дана минифестације одржано је караоке такмичење пјевача аматера. У такмичењу под називом „Микрофон је ваш“ које је одржано на Љетној позорници Српског културног центра учествовало је осам извођача забавне, народне и етно музике. Побједник музичке вечери је Стефан Крстић, члан Музичког друштва „Исидор Бајић“ из Модриче.

Награде најбољим пјевачима уручила је Александра Тошановић, директорица туристичке организације општина Модрича. Она је рекла да је циљ организатора да ова манифестација убудуће траје дуже и са учесницима из сусједних општина. Овом приликом се захвалила публици која је подржала све догађаје који су се одржавали у протекилих пет дана те је званично и затворила манифестацију „Модрицко љето 2017“.