Манифестација „Модричко љето 2018“ одржана је у периоду од 6. до 10. августа 2018. године. Организатор је ЈУ Туристичка организација „Модрича“.

Првог дана организована је представа „Мики и Мини“ за најмлађе становнике нашег града. Представу је извело позориште Маслачак из Бијељине на Љетној бини Српског културног центра.

Другог дана петодневне манифестације одржана је модна ревија на Тргу Др Милан Јелић. Манифестација је привукла велики број љубитеља моде којима су се преставили и своје моделе приказали „Hertex“, „А la mode“ и „Миа“. Вече су музиком и пјесмом увеличали чланови Музичког друштва „Исидор Бајић“, док су Оливера Којић и Јелена Ђурић заинтересованим дамама презентовале и пружиле услугу шминкања.

 У оквиру „Модричког љета 2018“, у сриједу  8. августа одржана је манифестација Дефиле и смотра културно-умјетничких друштава. Чланови шест КУД-ова са простора наше општине дефиловали су улицама Модриче а након тога представили су се многобројној публици на Љетној бини Српског културног центра.

Учествовали су сљедећи КУД-ови:

КУД „Милошевац“ са играма из Понишавља,

КУД „Модрича“ са сплетом кола из Србије,

КУД „Врањак“ са играма из Лесковца,

КУД „Завичај“ са играма „Врањска свита“,

КУД „Требава“ са играма „Босилеградско крајиште“ и

КУД „Зоран Томушиловић Дуго Поље – Ботајица“ са играма из Шумадије.

„Искрено нисмо очекивали оволико публике данас, баш смо се обрадовали нашим грађанима а и нашим другарима из осталих друштава. Наша општина је богата јер имамо око десетак културно-умјетничких друштава а то много значи за једну општину,“ изјавила је Сунчица Митровић, кореограф фолклорне секције КУД-а Модрича.

Дефиле и смотра културно-умјетничких друштава се традиционално одржавају сваке године у поводу Видовдана, Дана општине, али је ове године због неповољних временских прилика наступ одложен за Модричко љето 2018.

„Ово је једна велика ствар за нашу средину да се окупе сва дјеца, сви фолклористи. Смотра културно-умјетничких друштава требала је да се одржи уочи Видовдан, међутим, због лоших временских услова је одгођено и ево вечерас су се успјешно представила културно-умјетничка друштва. За један град и једну средину значи много да има оволико фолклорних група културно-умјетничких друштава, да се његују игре из нашег краја као и из наших братских крајева Србије, Македоније и других,“ рекао је Славко Јевтић, предсједник КУД-а Врањак.

Четврти дан, на Љетној позорници СКЦ организовано је кино на отвореном. На радост најмлађих приказан је дјечији филм „Хотел Трансилванија 3“.

Задњи дан манифестације, у вечерњим часовима одржан је рок концерт на коме су наступили: „Virginia Banks“, „Groove Street“, „Mega Jack i El Dorado“ и Дарко.