О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да је Влада Републике Српске одобрила додатна средства за регресирање дизел горива и новчану подршку по хектару, за заснивање новог циклуса пољопривредне производње у 2017/2018 години.

Право на регресирано дизел гориво и новчану подршку имају пољопривредни произвођачи који имају активан статус у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава и која су извршила пријаву начина коришћења пољопривредног земљишта у 2017. години.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде овом Одјељењу доставило спискове  за остваривање права на регресирано дизел гориво.

Средства за подршку по хектару утврђују се у износу од 28КМ/ха и одобравају се за површине које су у званичној евиденцији уписане као обрадиве и за које је уписан начин коришћења пољопривредног земљишта у Регистру пољопривредних газдинстава уплаћиваће се директно на текуће/жиро рачуне које су пољопривредни произвођачи пријавили у АПИФ-у.

ВАЖНО: Сви корисницу обавезни су да провјере да ли су им активни текући/жиро рачуни које су пријавили у АПИФ-у како би Агенција за аграрна плаћања могла извршити уплату одобрених средстава.

 

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ