Хуманитарна организација „Сунце Обервалиса – За дjeцу нашег света“ из Швајцарске до сада је у Модричу уложила 1,1 милиона марака за изградњу Дневног центра за децу са посебним потребама, Дјечијег обданиште и кафетерије. Они су наставили са добрим дјелима, па је ова локална заједница добила машине за чишћење снијега како би што спремније дочекала предстојећу зиму. Начелник општине Модрича Младен Крекић захвалио се хуманитарцима из Швајцарске, истакао да је подршка започела захваљујући нашем суграђанину Бранку Видићу, који дуги низ година живи и ради у овој земљи, те рекао да је Видић амбасадор завичаја.

„Неизмјерно смо захвални нашим пријатељима из Швајцарске. Након Дневног центра за дјецу са посебним потребама, изградили су Дјечије обданиште и кафетерију. Поносни смо на те грађевине.Да се сликовито изразим, Модрича са овим добрим људима развија један модеран филм. Сада су нам послали двије половне машине, али оне су за нас као нове. Срце је заиграло. Добили смо камион и машину која ће да купи снијег у тај камион. Имаћемо боље услове у зимском периоду него до сада. Бранко Видић је заслужан за наше пријатељство са Јосефом Фуксом и Џоом Цурбригеном, предсједником и потпредсједником ХО „Сунце Обервалиса – За дјецу нашег свијета“. Њима је ријеч хвала довољна, али знамо да осим тог хвала можемо једино да им подаримо гостопримство и своје срце. У име свих грађана Модриче желим да се захвалим свим члановима организације. Знаћемо то цијенити. Ми јесмо град са великим срцем, а ови добри људи су се уселили  у наша срца. Успјели су то својом добротом“, рекао је начелник Крекић.

Општина Модрича је Хуманитарној организацији „Сунце Обервалиса – За дјецу нашег свијета“ прошле године за Дан општине уручила Повељу града – највише признање Модриче.