У мјесној заједници Модрича III,  22. октобра освештане су и пуштене у саобраћај новоасфалтиране дионице пута у Моравској улици и улици Краља Петра.

*

Радове су финасирали грађани и општина Модрича.

„Овај пројекат смо аплицирали директно према Предсједнику Републике Српске и Влади Републике Српске и уз њихову помоћ смо успјели да асфалтирамо дио путева у овој мјесној заједници. Раније је ријешена струја, вода и канализација. Остало је да се заврши асфатирање преосталих улица па да се ова мјесна заједница у потпуности урбанизује“, изјавио је замјеник начелника Никола Савић.

У априлу мјесецу асфалтирано је 430 метара пута  Моравске улице а  радови су настављени протеклих дана и асфалтиран је други дио улице у дужини од 300 метара.

Вриједност радова је 39.320,89 КМ.

Улица Краља Петра асфалтирана је у дужини од 895 метара, ширине асфалта 5 метара. Уговорена вриједност радова је 124.075 КМ.

„Захвалио бих се начелнику општине и његовим сарадницима на овом асфалту. Сада заједно са нашом дјецом можемо да уживамо у новом амбијенту наше мјесне заједнице“, рекао је Рајко Томић, мјештанин МЗ Модрича 3.

„У нашој мјесној заједници има око 11 километара путне мреже од чега је 4,5 километра асфалтирано. Обзиром да је недавно завршен пројекат канализационе мреже то је одлично јер се не може асфалтирати прије него што се канализација у потпуности стави у функцију.  Сљедеће године настављамо што смо започели“, истакао је Боро Бијелић, предсједник Савјета МЗ Модрича.

Извођач радова је „Балегем“ д.о.о. Градачац.