Низом  културно – спортских дешавања, пету годину за редом обиљежен је Дан мјесне заједнице Модрича 3. Ова мјесна заједница броји 600 домаћинстава са око 2400 становника и једна је од ријетких МЗ гдје се редовно одржавају акције уређења насеља.

Обиљежавању су присуствовали  замјеник начелника општине Модрича Никола Савић , народни посланик Бојан Видић и бројни мјештани.

Овом приликом потписана је и Повеља о братимљењу са србачком мјесном заједницом Кукуље .

Повељу о братимљењу потписали су предсједници савјета мјесних заједница Модрича 3 и Кукуље, Боро Бјелић и Радојица Видовић.

„Повељом о братимљењу потврдили смо намјеру да руководства и мјештани наших мјесних заједница раде на успостављању културних, спортских и привредних веза“,  рекао је Боро Бјелић.

Радојица Видовић, одборник у Скупштини општине Србац  рекао је да је Повеља почетак сарадње двије мјесне заједнице која би у будућности могла прерасти и у братимљење општина Србац и Модрича.

„Кукуље су развијено насеље са близу 300 домаћинстава и 1.200 становика који се углавном баве пољопривредом и сточарством . Велика пажња посвећује се образовању, култури, спорту, те областима у којима постоји могућност сарадње, посебно младих“, истакао је Видовић.

У културном дијелу програма наступили су чланови културно-умјетничких друштава “Посавина” из Црквине код Шамца, “Озрен” из Карановца код Петрова и “Ђердан” из Кукуља.

 Поводом Дана мјесне заједнице, одржана су бројна спортска такмичења. Најбољи на турниру у шаху за пензионере на коме је учествовало 10 такмичара био је Слободан Јелић.

Милош Стјепић побједник је такмичења “скакање у врећи”, док је у скоку увис из мјеста, са висином од 1,35 метара, побједио Огњен Васиљевић.

Ноћни турнир у бескету окупио је 13 екипа. У конкуренцији пионира побиједила је екипа “Брзе ноге”, а код јуниора најбоља је била екипа “Тајм-аут”.

Побједнички пехар у конкуренцији сениора припао је тиму “ГС студио”  из Модриче.

Најуспјешнији у “пуцању тројки”био је Раде Шиниковић из Београда.