Дан Војске  Републике Српске у Модричи  обиљежен је 12. маја 2017. године  полагањем цвијећа на Централном споменику палим борцима за  Републику Српску.  Цвијеће су положили  представници Општинске борачке организацијe, начелник општине Младен Крекић, замјеник начелника Никола Савић, предсједник Скупштине општине Синиша Никић и начелница одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове Боса Новаковић.

„Наша морална обавеза је да обиљежимо овај дан и то чинимо сваке године. Обиљежавамо га врло скромно и са дубоким уважавањем сјећамо се свих оних који дадоше животе за стварање Републике Српске. Овим окупљањем ми не желимо никога да вријеђамо него само да одамо почаст нашим погинулим борцима“, истакао је начелник Крекић.

Цвијеће је положено и у Спомен соби Општинске борачке организације.

„Ми у Модричи обиљежавамо све значајне датуме везане за стварање Републике Српске и Војске Републике Српске. Поносни смо на све наше борце који су учествовали у одбрамбено отаџбинском рату и стварању Републике Српске. Посебно смо поносни на око 23 000  српских бораца који су дали своје животе у протеклом рату. Сви грађани Републике Српске су допринијели стварању и очувању Републике Српске. Значајан број модричана је учествовао у рату, око 5 200, а 275  је изгубило живот на ратишту“, изјавио је Милутин Врачевић, предсједник Скупштине општинске борачке организације.