Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар обиљежен је у Кафетерији „Сунце“ у Модричи. Организатор догађаја је Удружење за дјецу са посебним потребама  у сарадњи са Дневним центром Сунце Обервалиса.  Обиљежавању  су поред   дјеце са посебним потребама  и њихових родитеља присуствовали замјеник начелника општине Никола Савић, начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Аленка Иловчевић,  представници Центра за социјални рад и гости.

Овом приликом подијељено је 20 прехрамбених пакета које је за своје чланове обезбиједило Удружење за дјецу са посебним потребама.

„Обиљежавамо данашњи дан јер међу нашим члановима има и инвалидних особа. Апеловао бих на важније институције у граду да покушају направити бољи приступ згради за инвалиде. Такође бих замолио све људе добре воље да се укључе у помоћ за набавку колица инвалидним особама јер су она веома скупа“, рекао је Мирко Видаковић, предсједник Скупштине Удружења.

„Ми из локалне заједнице имамо обавезу да свим инвалидима олакшамо живот  онолико колико је то у нашој моћи. Разним едукацијама у Дневном центру, изградњом прилазних стаза, као и финансијској помоћи преко Центра за социјални рад ми дајемо свој допринос“, изјавио је Никола Савић, замјеник начелника.