Полагањем цвијећа  и парастосом на градском гробљу у Модричи 30. септембра 2019. године обиљежена је дванаеста годишњица смрти предсједника Републике Српске Др Милана Јелића.

Цвијеће на гроб покојног предсједника  су положили:  супруга Милица и син Петар са породицом;  предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић; делегација  Народне скупштине Републике Српске, представник Владе Републике Српске, изасланик члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, представник Парламентарне Скупштине  БиХ, те делегације Савјета министара БиХ, Борачке организације Републике Српске, општине Модрича, Фонда Др Милан Јелић као и бројни представници јавних установа, предузећа и удружења, родбина и многобројни пријатељи.

Парастос покојном предсједнику служио је епископ зворничко – тузлански господин Фотије уз саслужење свештеника са подручја општине Модрича.

„Окупили смо се данас у знак поштовања према нашем бишем предсједнику Милану Јелићу, који је био добар предсједник, привредник, спортски радник и човјек. Оставио је траг у свему што је радио. Дао је велики допринос у јачању институција Републике Српске. На данашњи дан треба да се сјетимо свега тога те колико је битно да сви заједно наставимо да радимо на јачању Републике Српске“, изјавила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

„У име моје породице и у своје име могу да кажем да смо поносни на лик и дјело мога оца. Видим да се и даље поштује све оно што је урадио за Републику Српску, а поготово за наш крај. Захвалио бих се свима који су данас присуствовали помену“, рекао је Петар Јелић.

„Милана не можемо и нећемо никада заборавити. Био је јако добар човјек који је волио свој народ. Не могу да вјерујем да је прошло дванаест година од када није са нама. Сутра се одржава десети  меморијални турнир који носи његово име, јер је он увијек поджавао и волио омладину и спорт“, истакао је начелник Крекић.

Др Милан Јелић је преминуо 30.септембра 2007.године у 52. години живота од последице срчаног удара.