Полагањем вијенаца и паљењем свијећа у Спомен соби Општинске борачке организације обиљежен је Митровдан, Крсна слава Борачке организације Републике Српске. У име Општине Модрича цвијеће су положили начелник општине Младен Крекић и замјеник начелника Никола Савић а у име Општинске борачке организације Модрича предсједник Предсједништва Лука Вукајловић и предсједник Мјесне борачке организације Центар Предраг Симић.

Присутне у име Општинске борачке организације поздравио је предсједник Скупштине Општинске борачке организације Милутин Врачевић, пожелио им добро здравље и срећу.

„Ми у Модричи дочекујемо четрнаесту Крсну славу Борачке организације РС. На нивоу Републике није све идеално и све то погађа борачке категорије. Ми смо данас одржали проширени састанак на ту тему и наша је порука да Борачка организација треба да буде јединствена као што смо били јединствени 1992. године. Данас смо донијели одлуку и послали поруку Народној скупштини РС да једнодушно прихватамо резолуцију коју су донијли о неприступању било којем пакту, односно о војној неутралности,” изјавио је Милутин Врачевић.

Након полагања вијенаца свештеници Српске православне цркве су служили парастос за све погинуле борце Републике Српске. Славски колач преломио је домаћин славе Предраг Симић и кум славе Младен Крекић.

Полагању вијенаца и славском обреду присуствовали су представници Мјесних борачких организација, чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди, борци и други гости.

„Мој син Саво је погинуо као полицајац 1992. године у Шамцу, имао је само 21 годину. Руководству Општинске борачке организације хвала што нас се увјек сјете и позову када су у питању оваква обиљежавања. Нама је увјек жалост и у моме срцу је остала вјечна туга, ја никада после смрти сина нисам запјавао. Моје срце је ожалошћено али не могу жив у гроб, морамо наставити да се дружимо и да посјећујемо гробове наших погинулих,“ рекао је Маријан Горановић, отац погинулог борца.