Школска слава – Свети Сава обиљежена је 27. јануара 2020. године у  Културно спортском центру. Средњошколски центар „Јован Цвијић“ је домаћин и организатор  овогодишње прославе. Прослави су присуствовали начелник општине Младен Крекић са сарадницима, свештеници Српске православне цркве са подручја општине Модрича, ефендија исламске заједнице, народни посланик Мара Милошевић, директори школа, директори јавних установа, те бројни просвјетни радници, ученици основних и средње школе, као и родитељи.

Прослава је почела Химном Светом Сави у извођењу хора Средњошколског центра „Јован Цвијић“.

 Свештеник Перо Танацковић  уз саслужење свештеника Српске православне цркве са подручја општине Модрича освештао је славски колач и у име православне цркве честитао присутнима славу и пожелио много среће, радости, здравља и благостања. Славски колач преломили су начелник Крекић и Новка Марковић, директор Средњошколског центра „Јован Цвијић“.

Присутнима се као домаћин обратила Новка Марковић, у име свих просвјетних радника пожелила добродошлицу, честитала празник и школску славу Светог Саву.

Начелник општине Младен Крекић поздравио је присутне, честитао празник те рекао: „Желим да честитам ученицима и њиховим наставницима на дивном програму који су нам  приредили, те пожелим пуно здравља, среће и успјеха у даљем школовању и раду .”

Ученици су приредили  пригодан сценско-поетски програм. Наступили су и чланови КУД“Зоран Томушиловић“ Дуго Поље- Ботајица и КУД „Завичај“ МЗ Модрича 5.