У Скупштинској сали општине Модрича 4. августа  2017. године са почетком у 10.00 часова одржана је 9. редовна  сједница Скупштине општине Модрича. Сједници је присуствовало 19 одборника. Једногласно је усвојен сљедећи

Д  н  е  в  н  и     р  е  д:
 1. Разматрање и доношење Рјешења о верификацији мандата одборника;
 2. Извод из записника са 8. редовне сједнице Скупштине општине Модрича од 09.06.2017. године;
 3. Разматрање и доношење Пословника о раду Скупштине општине Модрича;
 4. Разматрање и доношење Одлуке о сазивању и начину рада збора грађана;
 5. Разматрање и доношење Одлуке o расписивању и одржавању избора за чланове савјета мјесних заједница на подручју општине Модрича;
 6. Разматрање и доношење Одлуке о именовању Савјета за праћење израде Регулационог плана „Палас“;
 7. Разматрање и доношење Рјешења о разрјешењу члана Комисије за избор и именовање;
 8. Разматрање и доношење Рјешења о именовању члана Комисије за избор и именовање;
 9. Разматрање Информација о раду друштвених организација и удружења грађана у 2016. години;
 10. Приједлози, иницијативе и питања одборника;
 11. Разно.

На почетку сједнице Петар Гагулић, одборник у Скупштини општине, изабран на Локалним изборима 2016. године са листе политичког субјекта ХДЗ БиХ – Хрватска демократска заједница БиХ је разријешен дужности одборника, а верификован је мандат одборнице Наде Бајић.

Пажњу одборника изазвале су трећа и четврда тачка дневог реда, Разматрање и доношење Пословника о раду Скупштине општине Модрича и Разматрање и доношење Одлуке о сазивању и начину рада збора грађана, које су једногласно усвојене уз одређене допуне. Девета тачка дневног реда, Разматрање Информација о раду друштвених организација и удружења грађана у 2016. години, након краће дискусије усвојена је једногласно. Остале тачке дневног реда такође су усвојене једногласно.

„Данашња сједница Скупштине општине Модрича је протекла у најбољем реду, на опште задовољство све тачке дневног реда су усвојене једногласно. Имали смо важних тема као што је Пословник о раду Скупштине општине, расписивање и одржавање избора за чланове савјета мјесних заједница, који су планирани за 1. октобар, Информација о раду друштвених организација и удружења грађана у 2016. години, Одлука о сазивању и начину рада збора грађана и друге важне таме. Задовољство ми је да кажем да су све тачке дневног реда усвојене једногласно и у то име бих се захвалио свим одборницима који су присуствовали у ово вријеме годишњих одмора,“ изјавио је предсједник Скупштине Синиша Никић.

Сједница је завршена у 10.30 часова.