У Српском културном центру Модрича, 24. новембра 2017. године одржана  је образовна представа „Мирка“, која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста.

Представа којој је присуствовало преко 200 модричких основаца најмлађег узраста реализована  је у организацији  Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством просвјете и културе, Ауто-мото савезом РС, општином Модрича , ОШ „Сутјеска“ и ОШ „Свети Сава“.

Представа „Мирка“  је образовна представа о саобраћају намијењена дјеци основних школа и предшколских установа чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбиједном понашању у саобраћају.

 „Циљ је да се дјеца упознају са понашањем у саобраћају и саобраћајним прописима. Показаћемо како се понашати у условима смањене видљивости ноћу, како прелазити пјешачке прелазе, мјеста гдје нема пјешачких прелаза и друго“, истакао је представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милан Илић.

„Ми већ од првог разреда имамо наставне теме које се тичу саобраћаја. Настојимо да дјеци кроз примјере из живота укажемо како се понашати у саобраћају. Ова представа ће им свакако много значити“, изјавила је Весна Филиповић, професор разредне наставе у ОШ „Свети Сава“.