У суботу, 30. јуна 2018. године одржана је Прва улична трка „Алфа“ у Модричи.  Организатор трке био је Атлетско рекреативни клуб Модрича у сарадњи са Општином Модрича док је генерални спонзор трке било предузеће Алфа из Модриче. Прва улична трка у Модричи била је уврштена у програм обиљежавања Видовдана – Дана општине Модрича.

Трка у Модричи организована је у неколико категорија гдје учествовало око 500 учесника из Србије, Црне Горе, Хрватске, Аустралије, Русије и БиХ. Старт и циљ трке били су на Тргу Др Милана Јелића гдје су уручени пехари, медаље, те новчане награде најбоље пласираним атлетичарима. Трку је пратило велики број навијача.

У главној трци на 10 километара апсолутни побједник био је Срђан Самарџић из Атлетског клуба Маратон из Брчког (33,11 минута), други је био Алија Имамовића из  Сарајева (33,50 минута)  док је треће мјесто заузео Урош Гутић из Невесиња (34,35 минута).

У конкуренцији атлетичарки прво мјесто остварила је БХ олимпијка Лусија Кимани (36,52 минута). Друга је била Марија Врајић из Осијека (37,17), а трећа Јелена Косић из АК Бањалука (40,39).

Најстарији учесник који је истрчао трку био је седамдесетпетогодишњи Славко Војводић Жућо из Осијека. Главној трци улицама Модриче претходиле су трке за дјецу предшколског узраста и четири старосне групе ученика основних школа. Побједници код најмлађих били су у мушкој конкурецији: Игор Вајкић, Филип Радуловић, Андреј Васић, Михајло Ђурић и Јован Томаш, а кад дјевојчица побједнице су Неда  и Јована Радуловић, Ема Ковач, Јована Иванковић и Лана Беровић.

Предсједник Атлетско-рекреативног клуба Модрича Данило Васиљевић изразио је задовољство одзивом учесника, бројем грађана који су пратили трке, као и постигнутим резултатима. Он је рекао да је главни циљ трке омасовљење атлетике као здравог начина живота те промоција нашег града.

”Обзиром да је ово прва трка коју организујемо било је много брига како ће све испасти. Међути, све је фантастично и презадовољан сам како је протекла трка. Видим код свих такмичара да имају позитивне утиске. Веома су похвалили стазу и организацију међутим најбитније је да су похвалили публику која је бодрила такмичаре јер свим такмичарима је веома битна подршка са стране. Учествовало је доста звучних имена  и свима хвала што су дошли и препознали значај ове трке,“ рекао је Васиљевић.