У суботу, 7. марта 2020. године у Модричи је одржано Регионално карате првенство за дјецу до 13 година. Учеше на првенству узело је 15 клубова који су чланови Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине са 160 такмичара. Првенство је одржано у катама и борбама, како појединачно тако и екипно.

„У име Управног одбора Регионалног карате савеза ја бих се захвалио домаћину данашњег такмичења карате клубу „Шампион“ Модрича на челу са господином Јовановићем који су преузели улогу техничког организатора. Данас је одзив добар и сви технички услови су испуњени на чему честитам организатору,“ рекао је Горан Ивковић, председник Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине.

„Што се тиче регионалног првенства то је сваке године стандардно, учетвују клубови који су регистровани и дјелују под окриљем Савеза РС. Одзив је задовољавајући, имамо 15 клубова на данашњем такмичењу а већ сљедећи викенд имамо Републичко првенство у Билећи за овај узраст,“ изјавио је Бојан Тадић, делегат регионалног карате првенства.

Турнир је свечано отворио начелник општине Модрича Младен Крекић који је истакао значај одржавања спортских манифестација у овој локалној заједници. „Модрича је град који окупља спортисте, без обзира ко  ће побиједити, а  побједници су сви учесници. Срећан сам  зато што се управо овдје налазе  млади људи пуни спортског духа, a то је циљ сваког такмичења па и овог,“изјавио је начелник Крекић.

Регионално карате првенство у Модричи било је квалификационо такмичење за првенство Републике Српске које ће се одржати наредног викенда у Билећи.