У Модричи је 5. јуна 2018. године почела реконструкција дијела кишне канализационе мреже у дужини од 385 метара.

Вриједност ових радова износи 459 884,06 КМ а  финансира се кредитним средствима Свјетске банке, која се реализују преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске. Рок отплате кредита је 25 година уз грејс период од пет година, по каматној стопи од  1,25%.

Радове на изградњи изводи „Инстел“ д.о.о. Бијељина а рок за извођење радова је 60 дана.

„Обзиром да се наш град из дана у дан све више шири, да имамо све више објеката, временски услови су у задње вријеме све неповољнији, општина Модрича је прије десетак година урадила пројекат за комплетну реконструкцију кишне канализације у граду. Од 2014. године активно се кренуло у реконструкцију кишне канализације јер нас је тада задесила и  страшна поплава. Те године смо урадили један крак са препумпном станицом у улици Хајдук Вељка а после тога препумпну станицу у улици Солунских бораца. Остао нам је главни колектор који је у дужини око 2,5 километра. Почели смо са првом дионицом радова у дужиини око 400 метара.  Овим што смо започели крећемо да рјешавамо проблем плављења града усљед обилних падавина“, рекао је Јован Мишић, начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију.

Укупна дужина кишне канализације је 2 450 метара, а пројектована вриједност реконструкције износи 1 789 289,48 КМ.

„Постојимо већ 21 годину и искључиво се бавимо водоводним и канализационим пословима. Више пута смо ангажовани на пројектима канализационе мреже у Модричи. Тренутно радимо прву фазу овог пројекта у дужини око 400 метара, дубине ровова око 5 метара. Надамо се да ћемо посао завршити у гарантном извођачком року“, изјавио је Владимир Гутић, директор „Инстел“ д.о.о. Бијељина.