Поводом почетка школске године у модричким основним школама сваке године организује се пријем за нову генерацију првачића. Тим поводом начелник општине Младен Крекић, замјеник начелника Никола Савић, предсједник Скупштине општине Синиша Никић  и начелница одјељења за привреду и друштвене дјелатности Аленка Иловчевић посјетили су  05. септембра Основну школу „Сутјеска“  а 12. септембра Основну школу „Свети Сава“, пожељели првачићима срећан почетак школовања и уручили скромне поклоне.

„Ово је увијек лијеп дан за наш град, школу и родитеље првачића. Ми из локалне управе сваке године скромним поклонима дарујемо нову генерацију ученика. Најљепше је и најискреније  вријеме провести са дјецом. Желим им срећан и успјешан боравак у школским клупама јер сви ми од њих очекујемо да постану узорни чланови породице и друштва“, истакао је начелник Крекић.

Ученици старијих разреда су приредили пригодан програм у част првачића.

„Спремно смо дочекали почетак нове школске године. Школски објекти су припремљени за почетак наставе. У току љета, у складу с могућностима успјели смо поједине објекте да реновирамо и кабинете опремимо савременијим  наставним средствима. У односу на прошлу годину у нашу школу уписано је 9 првачића мање“, рекла је Зорица Васиљевић, директор ОШ „Сутјеска“.

„На вријеме смо извршили све припреме и настава је у свим школама почела на вријеме“, изјавио је директор ОШ „Свети Сава“ Златко Лазић.

У школској 2018/2019. години у први разред уписано је  укупно 169 ученика, од чега је у Основну школу  „Сутјеска“ уписано 69 ученика, а у Основну школу „Свети Сава“ 100 ученика.