Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, данас 8. јануара 2019. године, на градском гробљу у Модричи положено је цвијеће на  гроб покојног предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Цвијеће су положили:  супруга Милица и син Петар; изасланик предсједника Републике Српске  и предсједавајућег Предсједништа БиХ Миладин Драгичевић; у име Народне скупштине Републике Српске Мара Милошевић, Наташа Стевановић и Ристо Марић, министри у Влади РС Петар Ђокић, Златан Клокић и Срђан Рајчевић,  начелник и замјеник начелника општине Младен Крекић и Никола Савић.

„Драго ми је да и након оволико година пријатељи  и политички саборци мога оца и даље посјећују његов гроб на све важније датуме. Захвалио бих им  се и пожелио да наставе да се боре за оно што су заједно почели“, рекао је Петар Јелић.

„Нажалост, дванаесту годину обиљежавамо Дан Републике Српске без Милана Јелића. Он је био велики човјек, хуманиста и патриота. Нашао би времена да свакога саслуша, рјешава њихове проблеме али је изгледа најмање мислио на себе. Због тога је и прерано отишао. Данас му са овога мјеста можемо поручити да је Република Српска стабилна и да је синоним слободе за све њене грађане“, изјавио је Миладин Драгичевић.

„Милан Јелић је оставио неизбрисив и најљепши могући  траг у периоду стварања Републике Српске. У свом кратком животу дао је немјерљив допринос у развоју Републике Српске и Модриче. Данас смо овдје да му одамо дужно признање. Он је био грандиозна личност Републике Српске и трајно ће остати у нашем сјећању“, истакао је министар Ђокић.