Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, данас 8. јануара 2018. године, на градском гробљу у Модричи положено је цвијеће на  гроб покојног предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Цвијеће на гроб покојног предсједника  су положили:  супруга Милица; изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић; у име Народне скупштине Републике Српске Бојан Видић и Славко Глигорић,  министри у Влади РС Петар Ђокић, Драган Богданић и Предраг Глухаковић,  начелник и замјеник начелника општине Младен Крекић и Никола Савић, предсједник Скупштине општине Модрича Синиша Никић и Илија Јевтић, ФК „Алфа“ Модрича.

„Нажалост, једанаест је година од како нас је напустио предсједник Републике Српске др Милан Јелић, који је од самог почетка био у редовима  оних који су стварали и бранили  Републику Српску. Ми сваке године уочи Дана Републике дођемо да му одамо пошту и да му опишемо у каквом је стању Република Српска. Република Српска је доста стабилнија у односу на друге државне институције на нивоу БиХ и других ентитета. Жао ми је што више није са нама да наставимо пут очувања Републике Срске“, рекао је Миладин Драгичевић, изасланик предсједника Републике Српске.

„Ми сваке године на достојанствен  начин обиљежавамо Дан Републике Српске, а то ћемо чинити и у будуће. Ових дана се сјећамо свих оних који су уградили огромну љубав, жртву, способност, вољу и енергију да се ствара и траје Република Српска а ево учинили смо то и на гробу нашег покојног предсједника Милана Јелића. Њему је Република Српска дужна на посебан начин и захваљује му се за његов несебичан допринос за њено стварање и трајање. Република Српска је стабилна и остаће таква и у будућности поред бројних оспоравања“, изјавио је министар индустрије, енергетике и рударства у Влади РС Петар Ђокић.