Начелник општине Младен Крекић,  данас, 10. фебруара 2020. године  примио је у радну посјету помоћника министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта РС Мариа Ђурана.

Састанку су присуствовали замјеник начелника Никола Савић , директорица ОШ „Сутјеска“ Зорица Васиљевић и директор ОШ „Свети Сава“ Златко Лазић.

Разговарано је о пројектима који су уз помоћ Министраства породице, омладине и спорта РС имплементирани у протеклој години.  Реализовано је укупно девет пројеката  из области породице, омладине и спорта, укупне вриједности 36.000,00 КМ.  Пројекти су се односили на развој спортске инфраструктуре,  спортских организација и појединаца, као и помоћ омладинским организацијама и удружењу вишечланих породица.

Са директорима је разговарано о развоју школског спорта, а помоћник министра им је уручио пакет опреме за потребе одвијања наставе физичког васпитања.

„Драго ми је што сам данас у Модичи и што имам прилику да са начелником и директорима школа разговарам о имплементираним пројектима у области спорта, као и о развоју школског спорта“, рекао је помоћник министра Марио Ђуран.

„На данашњем састанку смо резимирали пројекте у које је Министарство  породице, омладине и спорта уложило средства. Захвалио бих се Влади РС и надлежном министарству на одобреној помоћи.  Сва улагања имају за циљ да омладину што више приближимо спорту“, истакао је начелник Крекић.

Директор ОШ „Свети Сава“ Златко Лазић се захвалио Влади РС и надлежном министарству на свему што су до сада урадили када је у питању развој школског спорта, као и на донацији и рекао:“Ова опрема ће помоћи нашим наставницима да на квалитетнији начин организују наставу физичког васпитања.“