У организацији Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича пољопривредници са подручја општине Модрича посјетили су 84. међународни сајам пољопривреде Нови Сад, који се одржава од 13. до 19. маја 2017. године. На  манифестацији, која је по бројним показатељима међу пет најзначајнијих у Европи представљена су најновија достигнућа у области пољопривредне производње, пољопривредне механизације, хране и пића, опреме за прехрамбену индустрију, хемијских и заштитних средстава, органске хране и пратећих производа и услуга.

Општина Модрича од 2009. године организује и финансира једнодневну посјету новосадском сајму. Сајам је посјетило 45 пољопривредних произвођача са  подручја  општине Модрича, а осим њих и ученици II и IV разреда пољопривредне школе СШЦ “Јован Цвијић”.

Циљ посјете је упознавање са новим достигнућима у области пољопривредне производње, са акцентом на новим машинама и прикључним оруђима који се користе у обради пољопривредног земљишта. Пољопривредници су имали могућност да за постојећу пољопривредну опрему обезбиједе резервне дијелове. Пољопривредна школа је свих ових година била укључена у овај вид едукације, јер  је пожељно ако се у будућности буду бавили пољопривредном дјелатношћу да прате развој нових технологија.

Пољопривредници су исказали задовољство посјетом, а Општина ће настојати да и у будућем периоду организује сличне посјете.