Министар привреде и предузетништва у Влади РС Вјекослав Петричевић са сарадницима боравио је 28. маја 2019. године у радној посјети општини Модрича и одржао састанак са начелником општине Младеном Крекићем и његовим сарадницима.

На састанку је разговарано о привредним капацитетима општине Модрича, овогодишњем јубиларном модричком сајму привреде који се организује у септембру и другим питањима из области привреде и предузетништва.

„Данас смо разговарали о многим темама а посебно о ресурсима са којима располаже општина Модрича. Било је ријечи и о сајму привреде који ове године јубиларни. Ми ћемо свакако  подржати манифестацију јер сајам у Модричи полако превазилази регионални карактер имајући у виду да се очекују излагачи из Србије и Хрватске“, истакао је министар Петричевић.

„Желим да искажем велику захвалност министру на данашњој посјети. Обећао је  да ће бити гост сајма  у Модричи а уједно и домаћин обзиром да се ради о сајму привреде. Драго нам је што настављамо добру сарадњу са Владом РС и кроз новоформирано министарство. Министар нас је информисао о закону који треба да се нађе на некој од сљедећих сједница Владе РС а који би донио одређене погодности привредном сектору“, рекао је начелник Крекић.

Након састанка у згради Општине делегација је посјетила предузеће „Hertex“ које дуже година послује на тржишту и „Đurić Mont“, новоосновано предузеће .