Потпредсједник Народне Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић  боравио је 5. децембра  2017. године у радној посјети општини Модрича и одржао састанак са начелником општине Младеном Крекићем у згради општине Модрича.

Састанку су присуствовали замјеник начелника Никола Савић, народни посланик Бојан Видић, предсједник и потпредсједник Скупштине општине Модрича Синиша Никић и Велибор Цвијић.

На састанку је разговарано о будућим пројектима општине Модрича, а начелник Крекић је упознао господина Стевандића са стањем у локалној заједници и буџетом.

„Циљ данашњег састанка је да се кроз разговор са  начелником и његовим сарадницима поближе увјеримо у потенцијале Модриче и начин на који функционише ова локална самоуправа која је за многе примјер, јер има малу стопу задужења, најбоље програме развоја и објекте који су изграђени на задовољство грађана а није изборна година. Циљ је да наставимо  сарадњу, а оно што је за грађане битно то је изградња заштитних насипа, одводне и канализационе мреже, кишне канализације као и друге пројекте на које општина покушава  да добије подршку, а ја сам  спреман да дигнем руку за оно што се у Модричи договоре. Такође ми је задовољство да кажем да многи градови сличног статуса и броја становника немају Дневне центре нити такву бригу за угрожену дјецу. Модрича је  једна од ријетких општина која има логопеда на 30 хиљада становника, јер  то многе веће општине немају. Сматрам да је то нешто што заслужује подршку и што даље треба да буде наш заједнички посао“, рекао је потпредсједник Народне Скупштине Ненад Стевандић.

„Захвалио бих се потпредсједнику Народне Скупштине што је данас боравио у Модричи. Заједно са мојим сарадницима упознао сам потпредсједника шта се то дешава у Модричи, какав нам је буџет и многим другим активностима. Буџет општине Модрича је у задњих дванаест година стабилан, што не зависи само од нас. Влада РС на разне начине помаже нашу локалну заједницу. Данас смо замолили потпредсједника да нас подржи у низ пројеката које планирамо у сљедећој години, а ја сам увјерен да хоће, јер он свој посао обавља прије свега срцем што ја изузетно цијеним. Ради се о изградњи Трга др Милан Јелић, о евентуалном пројекту сливне и канализационе мреже, изградњи насипа за одбрану од поплава  у насељу Добор и другим  пројектима“, изјавио је начелник Крекић.

Након састанка у згради општине учесници састанка посјетли су нови Дјечији вртић и Дневни центар за дјецу са посебним потребама Сунце Обервалиса.