Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је 10. јула 2018. године  општину Модрича и том приликом одржао радни састанак са начелником општине Младеном Крекићем и његовим сарадницима. Састанку су присуствовали и савјетник предсједника Републике за обнову, реконструкцију и одрживи повратак расељених и избјеглих лица и односе са невладиним сектором и вјерским заједницама Миладин Драгичевић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Бојан Видић.

На састанку је разговарано о инфраструктурним пројектима на подручју општине који се планирају реализовати у наредном периоду као и о стању у локалној заједници и њеном развоју.

„Модрича је једна лијепа и веома успјешна локална заједница. Са тимом који предводи начелник Крекић већ годинама рјешава локалне и остале инфрастуктурне проблеме. Кад кажем остале мислим на оно што желимо заједно да радимо овдје а то је изградња ауто пута од Добоја, Јоховца, преко Модриче до Брчког.  Већ смо потписали одређене аранжмане везано за то. Дуго година се прича о томе и сада можемо рећи да је оквирно рок да се то изгради око пет, шест година. Исто тако желим да кажем да Брчко Дистрикт гради обилазницу која ће бити спојена на овај ауто пут јер је то стратешки комуникациони правац који ми градимо од Бања Луке, преко Добоја, Модриче, Брчког, Бијељине до Дрине. Заједно са Србијом ћемо градити тај дио ауто пута од Дрине па до границе са Брчко Дистриктом.  У сваком случају то су велики инфрастуктурни пројекти који ће значајно побољшати комуникацијске способности становништва на овом простору. Захвални смо општини Модрича што се са нама укључила у овај пројекат као и у будуће рјешавање имовинско правних питања.  Са партнерима смо договорили да се гради ауто пут ангажујући средства прије свега кинеских банака. То је једна од важних ствари које смо планирали и  на сваком састанку који имамо овдје причамо на ту тему. Друга важна тема била је да се информишем о томе шта је учињено на систему одбране од великих вода јер је Модрича у ранијем периоду била изложена великим водама и великим штетама. Колико сам могао овдје да чујем систем је у функцији. Наравно никад не можете бити сигурни да евентуална непогода каква је била 2014. године направи неку нову штету али кад су просјечне падавинае ми немамо овдје никакве опасности, што се могло видјети ових дана. У овом мјесецу смо имали доста падавина, далеко изнад просјека, који је за ово подручје и ово вријеме неки дугогодишњи просјек. Причали смо и о малим пројектима.   Радићемо заједно на свему што представља живот локалне заједнице. Вјерујем у ову екипу и људе који овдје раде. Господин Крекић је  четврти мандат начелник  и риједак који је добио толико повјерења свог народа.  Увјерен сам да народ зна због чега то ради. Модрича је интегрисана у Републику Српску на најбољи могући начин. Они који ће покушати  у овој изборној кампањи која долази да умање резултате,  не могу да уклоне све оно што је господин Крекић и његова екипа оставила иза себе. Многи пројекти који су овдје урађени заједно са нама говоре о томе да се ради о успјешној локалној управи и ми то веома цијенимо. Ја као предсједник одајем признање,“ изјавио је предсједник Милорад Додик.

„Предсједник Милорад Додик је дошао да посјети локалну управу и да разговарамо о евентуалним проблемима које ова локална заједница има. Прије неколико мјесеци када је предсједник Додик долазио у Модричу речено је да ће од стране Владе РС на иницијативу Предсједника РС бити додијељено милион конвертибилних марака за Модричу. Та средства су додијељена и Предсједник је дошао да види на које ће се то пројекте и на који начин утрошити та средства. Предсједника смо информисали да ће то бити уложено искључиво  у инфрастуктуру, за дио побољшања саобраћајница. Оно што је битно да ће бити реализован пројекат кружног тока код Паласа јер тиме се рјешавају многи проблеми са којима се сусрећу возачи на тој раскрсници а тиме добијамо једно лијепо саобраћајно чвориште које за један град попут Модриче значи много. Данас смо отворили низ нових питања и пројеката који ће бити реализовани у наредна три до пет мјесеци,односно до краја ове календарске године покушаћемо да реализујемо преко стотину пројеката, што малих што великих. Наравно, ту је тих милион конвертибилних марака и дио средстава које ми улажемо из локалног буџета и дио средства која ми добијемо од неких других донатора али већи дио средстава је везан за овај дио који је Влада РС нама додијелила. Сигурно да ће Модрича бити богатија за тај дио пројеката. Вјерујете ми то сами нисмо могли урадити и та помоћ која је дошла сигурно да је дошла у прави моменат. Добар дио ових средстава иће у дио нових мјесних заједница, тј. Модрича три, четири  и пет а други дио ће ићи у остале мјесне заједнице,“ истакао је начелник Крекић.