Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас 10. јула 2019. године у радној посјети општини Модрича и одржао састанак са начелником општине Младеном Крекићем у згради Општине. Састанку су присуствовали сарадници предсједника Владе и начелника општине.

На састанку је разговарано о приоритеним пројектима када је у питању општина Модрича а то су изградња насипа у новом насељу, кишна канализација, изградња кружне раскрснице, асфалтирању путева, стању социјалних категорија и другим важним питањима.

„Данас сам упознат са краткорочним и дугорочним плановима општине Модрича, који су то приоритетни инфраструктурни пројекти и на који начин се могу реализовати. У мајским поплавама Влада је интервентно реаговала, очишћен је западно – латерарни канал који је у великој мјери заштитио Модричу. Изградња насипа у насељу Добор је пројекат који ћемо ставити у приоритет Вода РС, који ће се финансирати из кредита Свјетске банке а чија је вриједност око 8 милиона КМ. Његовом изградњом град ће бити заштићен од поплава. У Модричи се реализују и други мањи инфраструктурни пројекти као што је нови кружни ток који ће бити завршен у наредних двадесетак дана. Модрича је била и у пројекту водоводно – канализационе мреже гдје је обезбијеђено 5 милиона КМ али постоји потреба за наставком пројекта. У преговорима са Свјетском банком покушаћемо обезбиједити додатна средства како би то питање било ријешено. Разговарали смо и о животу у Модричи, социјалним категоријама, запослености и другим питањима. Модрича је изградњом стамбених објеката напокон ријешила проблем колективног смјештаја“, истакао је премијер Вишковић.

„За нас је данас јако срећан дан. Посјета предсједника Владе нам много значи. Захвалио бих му се за све што је учинио за нашу локалну заједницу у вријеме поплаве. Разговарали смо о свему  што представља проблем за наш град.  Акценат је био на реализацији великог пројекта а то је изградња насипа у новом насељу као и о пројекту сливне мреже кроз град. У току је реализација такође битног пројекта а то је изградња нове кружне раскрснице за коју су средства обезбиједили управо Влада РС и Путеви РС. То су све пројекти који доприносе да Модрича буде лијеп град за живљење. Наравно да се не може завршити све што би жељели али је битно да наш град иде узлазном путањом “, рекао је начелник Крекић.

Након састанка у Општини делегација је присуствовала отварању новог погона у фирми „Алфа“ д.о.о. власника Илије Јевтића и обиљежавању 30 година постојања фирме. Свечану траку су пресјекли предсједник Вишковић, начелник Крекић и власник Илија Јевтић.

„Данас отварамо погон у коме ће бити смјештен дио монтаже који производимо за познату аустријску марку обуће. Ради се о ортопедској обући. У мојој фирми запошљавам 480  радника а отварањем новог погона додатних 80“, рекао је Јевтић.

Након обиласка постројења предсједник Вишковић је изјавио: „Бавити се производњом није нимало лако али хвала  оваквим  људима, људима који имају визију, снаге и воље. Власник је човјек који је много година провео у иностранству и финансијски обезбиједио себе и своју породицу али из љубави и патриотизма према свом граду он се вратио и направио погон који је заиста респектабилан. Влада РС и ја лично дајемо пуну подршку оваквим људима.“

„Отварањем новог погона повећавамо стопу запослености. Колико је то значајно говори и присуство предсједника Владе који је дошао да отвори погон и честита власнику. Данас отварамо нови погон а за неких мјесец дана и нови тржни центар који ће такође запослити већи број радника“, рекао је начелник Крекић.