Начелник општине Младен Крекић организовао је данас, 13. новембра 2019. године пријем за представнике Владе и Конзулата Републике Србије. Пријему су присуствовали генерални конзул Републике Србије у Бања Луци  Владимир Николић, помоћник министра за конзуларне и правне послове у Министарству спољних послова Републике Србије Аца Јовановић, предсједник за школски спорт Србије Жељко Танацковић, предсједник Одбојкашког савеза БиХ Милутин Поповић и замјеник начелника Никола Савић.

Разговарано је o функционисању Конзуларне канцеларије која је у Модричи отворена за Видовдан ове године, о унапређењу школског спорта и другим видовима сарадње у оквиру паралелних веза између Републике Србије и Републике Српске.

„Представници Генералног конзулата Републике Србије сваког другог мјесеца долазе у Модричу и примају захтјеве за пријем у држављанство Републике Србије и друге захтјеве. Одзив грађана је заиста добар. За три конзуларна дана имамо преко 160 захтјева.  Презадовољни смо условима које нам је локална заједница омогућила“, истакао је господин Јовановић.

Начелник Крекић је такође изразио своје задовољство радом Конзуларне канцеларије те се захвалио гостима из Републике Србије који су дали свој допринос за отварање и функционисање канцеларије у Модричи. Захвалио се Жељки Танацковићу на спортској опреми која је недавно донирана школама у Модричи, те истакао : „Битно је  да се наставе његовати изграђени  добри односи и сарадња са Републиком Србијом.“