Премијер Тузланског кантона Бего Гутић боравио је 01. фебруара 2018. године у радној посјети општини Модрича и одржао састанак са замјеником начелника општине Николом Савићем и његовим сарадницима.

Састанку су присуствовали министри у Влади  Тузланског кантона: Мирсад Глухић, министар трговине, туризма и саобраћаја,  Зоран Јовановић, министар за рад, социјалну политику и повратак и представници Опште пољопривредне задруге Таревци.

На састанку је разговарано о подршци Владе Тузланског кантона повратничкој популацији кроз реализацију одређених пројеката. Замјеник начелника Никола Савић је упознао Премијера са стањем у буџету општине Модрича и стањем на нивоу локалне заједнице када је у питању повратничка популација.

„Ми настављамо континуирану подршку мјесној заједници Таревци која је примјер једне добре и организоване повратничке популације. Таревци су успјели да након двадесет и више година очувају одрживи повратак а то је видљиво кроз неколико пројеката који су реализовани  у сектору пољопривреде. Данас смо са замјеником начелника договорили да у наредном периоду покушамо остварити заједничку сарадњу с циљем реализације одређених пројеката за које мјесна заједница Таревци покаже интерес. На састанку у ВладиТК који је одржан прије неколико мјесеци договорена је јача подршка овој мјесној заједници кроз програм подршке пољопривредној производњи“, истакао је премијер ТК Бего Гутић.

„Општина Модрича је свих ових година помагала повратничку популацију а посебну подршку је пружала мјесној заједници Таревци. Реализовали су низ пројеката из области пољопривреде и производње. Данас смо договорили да у наредном периоду заједнички покушамо реализовати  одређене пројекте Владе Федерације БиХ, Владе ТК и Владе РС. Тренутно пружамо подршку постојећим пројектима како би људи који су се вратили имали запослење и остали на својим огњиштима“, изјавио је замјеник начелника Никола Савић.

Након састанка у згради општине делегација је посјетила мјесну заједницу Таревци.