Поводом Божића, 3. јануара 2019. године, представници општинске управе  посјетили су кориснике 22 стамбене јединице и уручили скромне пакете са храном и хигијенским потребштинама. Стамбене јединице су усељене у децембру 2018. године у које су смјештена лица која су користила колективни и алтернативни вид смјештаја.

 „Данас смо посјетили бивше кориснике колективног и алтернативног смјештаја. После много година они Божић дочекују у својим кућама. Желим им добро здравље и да још пуно празника дочекају у својим новим домовима“, изјавила је Боса Новаковић, начелник Одјељења за борачко – инвалидску заштиту и опште послове.

Стамбене јединице су изграђене по  пројекту  „Затварање колективних центара и  алтернативног смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења  – ЦЕБ 2“. Пројекат је финансиран кредитним средствима Развојне банке Вијећа Европе, уз учешће локалне заједнице путем обезбјеђења земљишта, инфраструктуре и дозвола.  Општина Модрича је прва општина у БиХ која је завршила изградњу објеката овог типа у оквиру пројекта ЦЕБ 2. Изградња 22 стамбене јединице у Модричи коштала је укупно 1,313.266,41  КМ, од чега је вриједност изведених радова износила 1,041.361,17КМ, опремање објекaта 86.254,74, а општина Модрича је издвојила финансијска средства у износу од 185.650,50 КМ.

Овај вид становања није бесплатан, а корисници станова биће у обавези плаћати закупнину 1 КМ по м2 стамбене површине. Лица која немају примања и нису у могућности плаћати закупнину биће субвенционисана, тј. обезбиједиће се помоћ за плаћање закупнине. Од прикупљене закупнине плаћаће се трошкови текућег одржавања изграђених објеката и други трошкови које ће прописати општина Модрича.

Општина је наставила да води бригу о корисницима. Повремено их обилазе задужени службеници да би препознали њихове  потребе, тако да је  недавно набављено 30 метара дрва за социјално укрожене кориснике који немају никаквих примања а у току је пуњење перманта система за гријање свих 22 стамбене јединице.

 „Коначно се осјећам као свој на своме. Презадоваљна сам. Захваљујем се начелнику и његовим сарадницима и свима осталим који су нам ово омогућили. У кућама имамо све што нам је потребно“, рекла Босиљка Ловре, корисница једног од објекта.

„Након 30 година дочекујем Божић у својој кући. Заиста сам задовољан. Топло нам је, лијепо нам је и захвалан сам свима који су помогли да добијемо кров над главом“, изјавио је Тешо Кузмановић, корисник стамбене јединице.